Priča o Lindi McCartney (2000)

THE LINDA McCARTNEY STORY (Originalni naziv)

drama

Biografska priča o Lindi McCartney supruzi slavnoga člana Beatlesa Paul McCartneyja

 
Režija: Armand Mastroianni
Scenarij: Christine Berardo
Uloge: Elizabeth Mitchell, George Segal, Gary Bakewell, David Lewis

Filmografija

Televizijska drama "Priča o Lindi McCartney" redatelja Armanda Mastroiannija od sličnih se biografskih projekata razlikuje po tome što nimalo ne pokušava uljepšati događaje o kojima pripovijeda, kao ni okoristiti se interesom za ostavštinu najpopularnijeg benda svih vremena. The Beatles se u filmu spominju tek periferno, onoliko koliko je to nužno u priči o supruzi jednog od njih, a radnja je prvenstveno fokusirana na Lindu.

Sredinom šezdesetih godina dvadesetog stoljeća mlada Linda Eastman (Elizabeth Mitchell) je razvedena samohrana majka i talentirana fotografkinja koja svoju veliku priliku za poslovni proboj dobiva kada je pozovu na zabavu gdje bi trebala fotografirati nadolazeći bend The Rolling Stones. Posao rock-fotografkinje uskoro je dovodi u kontakt s Paulom McCartneyem (Gary Bakewell), članom The Beatlesa, najpopularnije rock grupe na svijetu. Paul i Linda shvaćaju kako imaju mnogo zajedničkog te pomalo počinju svoju ljubavnu vezu. Pred Lindom se nalazi i najveća bitka života, borba protiv raka...

Portretirajući Lindu McCartney, Elizabeth Mitchell odradila je odličan posao, uvjerljivo prenoseći sve Lindine osjećaje, strahove i nadanja. Jedna od zanimljivosti filma jest i ta što Paula McCartneyja igra Gary Bakewell, koji ga je već glumio, u filmu "Backbeat" iz 1994. godine.


Komentari (0)

Foto