Djevojke s plaže (2005)

BEACH GIRLS (Originalni naziv)

drama

Priča o prijateljstvu, gubitku voljene osobe, potrazi za istinom i životu u gradiću na obali

 
Režija: Robert Greenwald, Alys Shanti
Scenarij: Edithe Swensen, Luanne Rice
Uloge: Rob Lowe, Julia Ormond, Chelsea Hobbs, Chris Carmack, Cloris Leachman

Filmografija

"Djevojke s plaže" prekrasna je mini serija o snažnim vrijednostima prijateljstva, vječnoj potrazi za ljubavi i srećom, gubitku voljene osobe i novom početku. Priča o dvije generacije, smještena u romantični obalni gradić, istražuje prošlost i realno prikazuje sadašnjost, pokazujući nam kako se nositi gubitkom i otvoriti novo poglavlje sretne budućnosti.

Maddie, Stevie i Emma bile su nerazdvojni trio i najbolje prijateljice koje su kao djevojke ljeto provodile u malenom, tihom gradiću Hubbard's Pointu. Mnogo godina kasnije one su sasvim drugačije žene čiji su se životi u mnogočemu promijenili. Stevie (Julia Ormond) ima velikih problema s alkoholom, Maddie (Katherine Ashby) živi povučeno i daleko od svih, a Emma je izgubila život u tragičnoj prometnoj nesreći. Godinu dana nakon nesreće Emmina kćer Nell (Chelsea Hobbs) inzistira na povratku u maleni gradić kako bi obnovila uspomene na majku, ali i saznala detalje o njezinoj prošlosti. Tako se ona i njezin otac Jack (Rob Lowe) upute u gradić na obali u potragu za prošlosti, istinom i uspomenama na najvažniju osobu svojih života. Odlučna da sazna čitavu priču o tri najbolje prijateljice, poznate kao "djevojke s plaže", Nell će započeti vlastitu pustolovinu preplavljenu nostalgijom i emocijama, ali i novi život na obali koji će joj donijeti uzbudljive prijatelje, zanimljive simpatije i priču koju toliko žudi čuti.
Autori serije inspiraciju su pronašli u bestseleru poznate spisateljice Luanne Rice, što "Djevojke s plaže" smješta u kategoriju uspješno ekraniziranih romana. Uvodnu pjesmu "Dreams" otpjevao je poznati bend The Cranberries.
Jedna od glavnih uloga pripala je poznatom glumcu Robu Loweu, koji je nominiran čak četiri puta za prestižni Zlatni globus, a najbolje ga pamtimo po ulogama u serijama "Zapadno krilo" i "Braća i sestre". Ulogu kćeri, odlučne da posloži slagalicu majčina života, odigrala je talentirana Chelsea Hobbs. Pridružuje im se i fantastična Julia Ormond, glumica koja je zablistala u jednoj od naslovnih uloga mega-hita "Neobična priča Benjamina Buttona". Svakako je važno pojačanje i oskarovka Cloris Leachman, koju pamtimo po ulozi Ide u humorističnoj seriji "Malcolm u sredini" za koju je dobila čak šest nominacija i dva osvojena Emmyja.

Komentari (0)

Foto