Agent Cody Banks (2003)

AGENT CODY BANKS (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Tinejdžerska inačica popularnog tajnog agenta 007 sa F. Munizom u glavnoj ulozi

 
Režija: Harald Zwart
Scenarij: Ashley Miller, Zack Stentz
Uloge: Frankie Muniz, Hilary Duff, Angie Harmon, Keith David, Cynthia Stevenson

Filmografija

Filmski serijal o Jamesu Bondu nije samo doživio 21 službeni nastavak premostivši od 1962. do 2006. različite političke okolnosti i ukuse različitih naraštaja, nego je i inicirao niz manje ili više sličnih projekata. Među njima je i tinejdžerska inačica popularnog tajnog agenta 007 koja je pred ciljanu publiku stigla 2003. Riječ je o američkoj akcijskoj komediji "Agent Cody Banks" na čiju su realizaciju osim uspjeha recentnih nastavaka bondijane, svakako utjecala još dva serijala: "Austin Powers" i još više "Spy Kids".

Cody Banks (F. Muniz) naoko je tipični srednjoškolac čija svakodnevica u Seattleu protječe između školskih klupa i obiteljskog doma u kojem živi s roditeljima (C. Stevenson i D. Roebuck) i mlađim bratom Alexom (C. Widdows). No Cody je zapeo za oko CIA-inim agentima koji su ga u tajnom ljetnom kampu unovačili u posebnu postrojbu superspretnih tinejdžera. Nakon što ga u školi posjeti tajna agentica Ronica Miles (A. Harmon), Cody dobije zadatak praćenja vršnjakinje Natalie Connors (H. Duff) čiji je otac znanstvenik (M. Connors) dospio u ruke zločinačkoj organizaciji E.R.I.S. Njezini šefovi Brinkman (I. McShane) i Molay (A. Vosloo) namjeravaju iskoristiti posljednji izum dr. Connorsa, sićušne, ali nevjerojatno moćne nanorobote, kako bi ostvarili svoje opasne planove...

Prema priči Jeffreyja Jurgensena film je režirao nizozemski filmaš u Hollywoodu Harald Zwart (Hamilton, One Night at McCod's) duhovito iskompiliravši dobro poznate motive iz Bondovih pustolovina. Naslovna je uloga povjerena jednom od najdarovitijih američkih glumaca svog naraštaja, F. Munizu, rođenom 1985., koji je nastupom u humorističnoj seriji Malcolm u sredini oduševio i publiku i kritiku okušavši se istodobno i na filmskom platnu (My Dog Skip, Big Fat Liar). Banksovu ljepoticu Natalie tumači glumica i pjevačica H. Duff (Popust na količinu, serija Lizzie McGuire), dok su se u ulogama zlikovaca našli dobitnik Zlatnog globusa I. McShane (serije Deadwood i Lovejoy) i A. Vosloo, poznat po hitu "Mumija" i njegovom nastavku.

U ostalim su ulogama M. Donovan (Portret jedne dame, Sentinel - Agent u bijegu), A. Harmon (Frka s Dickom i Jane, serija Zakon i red) te dobitnik Emmyja K. David (Unforgivable Blackness: The Rise and Fall of Jack Johnson, mini-serija Jazz). Film je dobio dvije nominacije za Young Artist Award te nominaciju za nagradu Saturn, što je uz povoljne reakcije mlađe publike bilo dovoljno za snimanje nastavka već 2004. - "Agent Cody Banks 2: Destination London". Inače, jedna od izvršnih producentica filma je Madonna.


Komentari (2)

Foto