Marley i ja (2008)

Marley & Me (Originalni naziv)

komedija drama obiteljski

Neukrotivi pas Marley osvojio je srce obitelj Grogan

 
Režija: David Frankel
Scenarij: Scott Frank, Don Roos
Uloge: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane, Alan Arkin

Filmografija

Redatelj David Frankel ("Devil Wears Prada") donosi nam ovu zabavnu dramediju inspiriranu iznimno uspješnom autobiografskom knjigom "Marley & Me: Life and Love with the World's Worst Dog" američkog novinara, Johna Grogana.

Nakon što su se vjenčali, John (Owen Wilson) i Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) sele na Floridu s namjerom da tamo osnuju obitelj. Kako bi na neko vrijeme odgodio rođenje djece, John pokloni Jennifer štene labradora, koje izraste u velikog i nestašnog psa Marleya, koji Johu i Jennifer zadaje puno brige i posla. No njegove nepodopštine pruže Johnu gomilu materijala za novinsku kolumnu.




Prema autobiografskoj knjizi kolumnista Johna Grogana, David Frankel je nakon blockbustera "Vrag nosi Pardu" s Meryl Streep, snimio humornu dramu o karijeri, braku i međuljudskim odnosima te svim lijepim trenucima ali i problemima koji se pojavljuju u zajedničkom životu dvoje ljudi. Film prati Johnov i Jenniferin život od početka Johnove novinarske karijere pa sve do osnivanja obitelji. Svi tih godina uz Johna i Jennifer nalazi se pas Marley, koji im, unatoč svim neprilikama koje čini, pomaže da prebrode i najteže trenutke. Glavne uloge pripale su popularnim zvijezdama Owenu Wilsonu i Jennifer Aniston, no ne treba zaboraviti na Erica Danea i Kathleen Turner.

Komentari (10)

Foto