ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

U istom loncu (2008)

U ISTOM LONCU (Originalni naziv)

show zabava

Show u kojem se u spravljanju istog jela natječu: amaterski, profesionalni i inozemni kuhari

 

"U istom loncu" novi je kulinarski show HTV-a koji ćemo gledati subotom i nedjeljom od 18 sati na Prvom programu...

U studiju "Angel Miladinov" na Prisavlju bit će postavljene 3 kuharske pozicije. Dvije od njih bit će natjecateljske, i na njima će se u pripremanju istog jela natjecati "izazivači“ - kuhari amateri - protiv popularnih profesionalnih TV kuhara, a na trećoj poziciji gostovat će poznati inozemni kuhari. U borbi za vrijedne nagrade protiv "izazivača“ iz različitih krajeva Hrvatske ogledat će se poznata četvorka kuhara: Lidija Kralj, Tomislav Špiček, Slavko Večerić i Marko Perić.

Pravo na izbor jela u natjecanju imaju "izazivači“, čija ekipa može biti sastavljena od dva člana (npr. prijatelji, vatrogasci, lovci, susjedi, bratići…), tri (tri pajdaša, obitelj, udruga, svirači, glumci amateri) ili četiri člana (npr. obitelj i stara baka, kolege s posla, lugari, prijatelji…). Kombinacije su razne i mnogobrojne, a kad je "izazivača“ više, natječu se protiv dva kuhara.

Odluku čije je jelo s natjecateljskih pozicija ukusnije pripremljeno donosi tročlani ocjenjivački sud. Predsjedniku i stalnom članu ocjenjivačkog suda, gastro ekspertu Zlatku Gallu priključit će se jedna poznata osoba iz svijeta estrade, sporta, znanosti, i jedan proizvođač domaćih hrvatskih proizvoda (vinar, maslinar, proizvođači kulena, pršuta, sira, meda, kolača itd.)

Na trećoj kuharskoj poziciji pripremat će se poznata jela inozemne kuhinje. Tako će prvi vikend emitiranja 6. i 7. prosinca svoje kuharsko umijeće pokazati vrhunski francuski kuhar Stephan Macchi, sljedeći vikend Talijan Stefano Cosattini, zatim Poljak Robert Slezak i dr.

Pobjednik emisije osvaja bon u vrijednosti od 4000 kuna, a drugoplasirani će se "utješiti“ s 2000 kuna na svome računu. Nagrade koje će u emisijama osvojiti kuhari Špiček, Večerić, Kralj i Perić idu u zajednički fond i bit će dodijeljene u humanitarne svrhe. I naši gledatelji mogu osvojiti 3000 kuna za Recept mjeseca, ako u redakciju emisije pošalju recept jela koje najradije pripremaju u svojoj obitelji i ako ga ekipa odabere kao najbolji recept mjeseca. Glazbu za špicu emisije napisao je Livio Morosin, a animaciju potpisuje Danilo Dučak.

Ideja emisije potekla je od poznate i uigrane ekipe: Šatović-Miladinov-Antolić koja je odradila veliki broj uspješnih kulinarskih emisija koje je HTV prikazivao nekoliko sezona


Komentari (5)

Foto