Legenda o Crvenom Zmaju (1994)

LEGEND OF THE RED DRAGON (Originalni naziv)

akcija komedija avantura

Hung Hey-kwun je zaštitnik petorice dječaka koji na leđima imaju ucrtanu kartu blaga

 
Režija: Jing Wong
Scenarij: Jing Wong
Uloge: Jet Li, Yau Shuk Ching, Deanie Ip, Lau Chung Yan, Chen Sung Yung, ...

Filmografija

Jedan od najzanimljivijih hongkonških filmaša svakako je svestrani Jing Wong čiji su filmovi redovito među najgledanijim naslovima u Hong Kongu, ali i na širem istočnoazijskom tržištu. Mnogi ga uspoređuju s Tarantinom, no treba istaknuti da se hongkonški redatelj, scenarist i producent filmom bavi znatno duže od američkog kolege, te da se svojim žanrovskim preferencijama u kojima se miješaju akcija, humor, nasilje i seks nametnuo još na početku karijere u prvoj polovici 1980-ih.

Nakon što su mu vlastodršci spalili selo i pobili obitelj, majstor kung-fua Hung Hey-kwun (Jet Li) zavjetuje se na osvetu. Sa sedmogodišnjim sinom Hung Man-tingom (Tsi Miiu) putuje Kinom i stiže do šaolinskog samostana.

Njegovi su svećenici na leđa petorice dječaka ucrtali zemljovid zakopanog blaga kako bi jednoga dana njime pomogli pobunjenike protiv tiranije udružene u Društvo neba i zemlje. Hung Hey-kwun prihvati posao zaštite dječaka ne znajući da su mu za petama i vlast i njegov stari neprijatelj Ma Ling-yee (Chen Sung Yung) koji se u međuvremenu pretvorio u pravo čudovište.

 


Komentari (0)

Foto