Moja super bivša (2006)

My Super Ex-Girlfriend (Originalni naziv)

komedija romantika kriminalistički sf

Matt ima problema sa bivšom djevojkom, koja je, na njegovu žalost, superjunakinja

 
Režija: Ivan Reitman
Scenarij: Don Payne
Uloge: Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris, Rainn Wilson, Eddie Izzard

Filmografija

Prekid je uvijek težak, a katkad može biti i prilično opasan. U komediji Ivana Reitmana Moja Super Bivša, za koju je scenarij napisao Don Payne, obični muškarac pokušava izvući živi glavu nakon prekida sa bivšom djevojkom, superjunakinjom G-Girl.

Matt Saunders (Luke Wilson) tražio je ljubav svog života i kada je sreo Jenny Johnson (Uma Thurman) pomislio je da ju je konačno pronašao. No izgleda da je pronašao nevolju svog života jer Jenny nikako nije obična djevojka. Iako izgleda kao cura iz susjedstva, Jenny je superheroj i posvećena je borbi protiv zločina. Mada neuništiva, Jenny je prilično nesigurna u sebe, što se vidi iz njenih ljubomornih i posesivnih ispada kada upozna Mattovu kolegicu Hannah (Anna Faris). Zbog te njezine reakcije i na nagovor najboljeg prijatelja, Vaughna Haigea (Rainn Wilson), Matt odluči okončati vezu.

Iz redateljskih ruku Ivana Reitmana, od kojeg smo navikli gledati luckaste filmove ("Istrebljivači duhova“, "Blizanci“, "Policajac iz vrtića“), dolazi  još jedna opuštena komedija, čiji scenarij već na startu - što bi se dogodilo kada bismo htjeli prekinuti sa superherojem koji ne želi okončati vezu s nama - izgleda kao san svakog filmaša koji mašta o originalnoj zamisli i konceptu po kojem će snimiti film. Scenarij pripada Donu Payneu, koji stoji iza jednog od najpopularnijih crtića posljednjih dvadesetak godina – "Simpsonovi“, a uloge su podijeljene Umi Thurman, koja je bila savršen izbor za ulogu neurotičnog superheroja (sjetimo se njene uloge Posin Ivy iz "Batmana“), Lukeu Wilsonu, britanskom stand-up komičaru Eddijeu Izzardu te Rainnu Wilsonu, kojeg će prepoznati svi poklonici američke verzije serije "The Office“.


Komentari (2)

Foto