Nestajanje (1993)

THE VANISHING (Originalni naziv)

triler

Kada netko koga volite misteriozno nestane, što ste sve spremni učiniti da ga pronađete?

 
Režija: George Sluizer
Scenarij: Todd Graff, Tim Krabbé
Uloge: Jeff Bridges, Kiefer Sutherland, Nancy Travis, Sandra Bullock, ...

Filmografija

"Nestajanje" je remake francusko-nizozemskog filma iz 1988. kojeg je režirao George Sluizer. Taj se predložak očito svidio producentima holivudske tvrtke 20th Century Fox te su ga odlučili napraviti u američkoj verziji. Sluizeru je pripala rijetka čast da jedan te isti film snimi dvaput. Ovaj napeti triler po mnogo čemu odskače od prosjeka i produkcijskih klišeja, ponajviše svojim iznimno mračnim i pesimističnim tonovima.Monstruoznost lika, kojeg je izvrsno dočarao Jeff Bridges, predstavlja nam jednog od najsposobnijih, ali i najsimpatičnijih zlikovaca koje smo imali prilike vidjeti na filmu.

Kada netko koga ludo volite misteriozno nestane, koliko ste daleko spremni otići da ga nađete i hoće li ta opsesija postati vaše najopasnije oružje?

Jeff (Kiefer Sutherland) i njegova djevojka Diane (Sandra Bullock) odlaze na praznike gdje, nakon jedne kratke svađe na odmorištu, Diane netragom nestaje.Nitko ju nije vidio kako odlazi i Jeff je užasnut, pun pitanja i mračnih slutnji. Sljedećih nekoliko godina provodi tražeći Dianu i pokušavajući doznati što joj se dogodilo. Potraga postaje opsesija, a njegov osobni i profesionalni život propadaju. Jednog dana nailazi na trag koji ga vodi do Barneyja (Jeff Bridges), učitelja kemije koji je opsjednut redom i logikom.

Mučen opsesivnim nastojanjem da razriješi enigmu svog života, Jeff pristaje na susret s njim, ali će uvidjeti da je istina mnogo strašnija nego što je to itko pretpostavljao. Ako želi doznati što se dogodilo Diani, mora se potpuno prepustiti Barneyjevim suludim zahtjevima.

 


Komentari (1)

Foto