Ubojstvo u Greenwichu (2002)

MURDER IN GREENWICH (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Bivši detektiv odluči razriješiti zastarjeli slučaj misterioznog ubojstva tinejdžerke

 
Režija: Tom McLoughlin
Scenarij: Dave Erickson, Mark Fuhrman
Uloge: Robert Forster, Christopher Meloni, Maggie Grace, Toby Moore, Jon Foster

Filmografija

Uzbudljiv i nepredvidljiv televizijski triler "Ubojstvo u Greenwichu" redatelja Toma McLoughlina temeljen je na stvarnoj istrazi koju je Mark Fuhrman odradio više od dva desetljeća nakon brutalnog ubojstva Marthe Moxley, pokazavši tako da zločin doista nikada ne zastarijeva, kao ni potreba za pronalaženjem počinitelja. Fuhrmanova je knjiga na televizijski ekran prenesena vjerno i detaljno, a dramatizacija je izvedena nenametljivo i neprimjetno, pa se čini kako gledamo krimić pristigao iz pera nekoga od velikih književnih majstora trilera.

Novac je izgradio visoke zidove oko istine. Jedan ih je čovjek ipak uspio srušiti. 1974. godine tinejdžerka Martha Moxley (Maggie Grace) sa svojom obitelji doselila se u bogati okrug Belle Haven u Greenwichu, u američkoj saveznoj državi Connecticut. Jedne noći uoči Noći vještica Martha je brutalno ubijena u vrtu svoje kuće, a ubojica nije pronađen. 22 godine poslije pisac Mark Fuhrman (Christopher Meloni), bivši detektiv policije Los Angelesa, koji je dobio otkaz nakon suđenja O.J. Simpsonu, odlučuje ponovno krenuti u istragu Marthina ubojstva kako bi prikupio materijal za svoju novu knjigu.Isprva Mark ne nailazi na srdačan prijam, ali istragu u pravom smjeru pokrene prisutnost umirovljenog detektiva Stevea Carrolla (Robert Forster), koji je na slučaju radio u sedamdesetima i nikako se nije pomirio s time što ubojica nije pronađen.

Christopher Meloni sjajan je kao bivši detektiv koji zbog svoje prošlosti nailazi na zatvorena vrata kamo god krene, a Robert Forster provjereno je uvjerljiv kao detektiv koji će mu pomoći.


Komentari (3)

Foto