Upleteni u zločin (1993)

ENTANGLED (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Davidova ljubomora uzrok je stravične nesreće

 
Režija: Max Fischer
Scenarij: Pierre Boileau, Thomas Narcejac
Uloge: Judd Nelson, Pierce Brosnan, Laurence Treil, Roy Dupuis, Lorenzo Caccialanza

Filmografija

Tajnoviti triler "Upleteni u zločin" redatelja Maxa Fischera, snimljen po romanu Pierrea Boileaua i Thomasa Narcejaca, svojom pažljivo konstruiranom, pomalo paranoičnom atmosferom neznanja sigurno vas uvlači u zbivanja, iako imate osjećaj da većinu vremena ne znate što se to točno u njemu događa. Skačući iz sadašnjosti u neposrednu prošlost, Fischer tim narativnim postupkom uvjerljivo ilustrira tezu o apsolutnoj povezanosti svega što radimo.

Nakon sudara automobila i kombija, putnica na stražnjem sjedalu osobnog vozila vjerojatno je mrtva, a vozač je ozbiljno ozlijeđen. Kroz flešbekove pratimo događaje koji su doveli do tragedije. On je David (Nelson), romanopisac koji živi u Francuskoj i koji se upravo anonimno uključio u cijenjeni literarni natječaj, a ona je Annabelle ( Treil), njegova ljubavnica, manekenka na pragu međunarodne slave.

David je iznimno ljubomoran čovjek koji će se sukobiti sa Annabelleinim mogućim ljubavnikom, što će na kraju i rezultirati prometnom nesrećom. Dok se od nje oporavlja, David saznaje kako je jedan Annabellein prijatelj njegov roman proglasio svojim...

 


Komentari (0)

Foto