Blade: Trojstvo (2004)

Blade: Trinity (Originalni naziv)

akcija horror fantastika

Blade udružuje snage s klanom Nightstalkers u borbi protiv prvog vampira, samog Dracule

 
Režija: David S. Goyer
Scenarij: Marv Wolfman, Gene Colan
Uloge: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ryan Reynolds, Jessica Biel, ...

Filmografija

Režiser Goyer 2004. serijal "Blade" je kreativno i proizvodno posve preuzeo u svoje ruke, napisavši, produciravši i režirajući "Blade: Trojstvo", njegov treći izdanak, koji doduše nije ponovio financijske rezultate prethodnika, no neovisno o tome riječ je o uzbudljivom i zanatski besprijekorno realiziranom ostvarenju.

Predvodnica vampira Danica Talos uspjela je oživjeti pretka svih krvopijaca, Drakulu, u obličju modernog vampira Drakea, s nadom da će vampirska rasa napokon ovladati Zemljom. Odlučni joj je protivnik polučovjek-poluvampir Blade koji se, oklevetan u javnosti kao zlikovac, udruži s pripadnicima skupine lovaca na vampire, mladom i atraktivnom Abigail, kćerkom Bladeova poočima Whistlera, te bivšim vampirom Hannibalom Kingom. Uskoro saznaju da skupina znanstvenika radi na laboratorijskom uzgoju virusa koji može uništiti sve vampire...

David S. Goyer je 1998. napisao scenarij za prvi film iz serijala Blade, oslonjen na Marvelov strip autora Marva Wolfmana i Genea Colana. S Wesleyjem Snipesom u naslovnoj ulozi "Blade" je postigao velik uspjeh, a Goyer je dvije godine kasnije koproducirao sjajan ZF Briana De Palme "Misija na Mars", da bi još dvije godine potom, 2004., stao kao izvršni producent iza "Bladea II", koji je bio još uspješniji od prvog filma serijala, zahvaljujući i maštovitoj režiji Meksikanca Guillerma Del Tora.

Goyer je posebno profitirao od angažiranja J. Biel (Iluzionist, Next, Home of the Brave), kao Snipesove partnerice, te kultne glumice nezavisnih filmova P. Posey (Suburbia, Henry Fool, Vrisak 3, Oko) kao njegove antagonistice. Obje su glumice izvanredno atraktivne u svom nastupu, što dakako već tradicionalno vrijedi za W. Snipesa (New Jack City, Još bolji blues, Groznica džungle, Veliki hakleri, Putnik 57, Izlazeće sunce), jednog od najpopularnijih afroameričkih glumaca u filmskoj povijesti. Spomenimo naposljetku da je David S. Goyer nastavio uspješno razvijati karijeru spisateljskom suradnjom s Christopherom Nolanom na novoj seriji filmova o Batmanu - "Batman: početak" i "Vitez tame".


Komentari (7)

Foto