ponedjeljak, 06.05.2024 16:00

Dnevnik ljubavi (2013)

Çalıkuşu / Calikusu (Originalni naziv)

drama romantika povijesni

Priča o gubitku, nedaćama i snazi ljubavi

sez.1 ep.11Tetak Sejfettin prenosi Feride kadijin stav da će, ako Kamran prizna krivicu, kazna biti blaža. Feride se buni zato što je Kamran spasio jedan život, i to ne može biti krivica. Besime se ljuti na Sejfettina zbog njegovog stava o svemu. Sejfettinu je čudno što su ljudi iz Službe bezbjednosti išli Neriman. Kamran je uzrujan što ga njegov otac krivi. Neriman ispituje Feride vjeruje li ona da je Kamran sve radio kako treba. Besime bdije nad bolesnom Nedžmije. Sve vrijeme je i dalje izričita da svog sina nije rodila za svoju prijateljicu Neriman. Feride upozorava tetku da je Neriman u njihovoj kući na neki način Kamranov amanet njima. Neriman bi radije da ide iz vile, jer joj je dosta omalovažavanja. Ademu treba organizirati dženazu na koju se ne zna hoće li iko i doći, jer je umro od kuge. Selim ubjeđuje Besime da Nedžmije, vjerovatno, krišom jede slatko, pa joj je stanje takvo. Njoj je to čudno jer Nedžmije inače ne jede slatko, uopće. Besime odlučuje zadržati Neriman u vili. Kamran se raspituje kod Feride kakva je situacija u kući i šta njegov otac misli o svemu. Levent ima prijedlog za Feride kako mogu spasiti Kamrana.
 
Režija: Çagan Irmak, Dogan Ümit Karaca
Scenarij: Resat Nuri Güntekin, Sevgi Yilmaz
Uloge: Bengü Ergin, Ebru Helvacioglu, Fehmi Karaarslan, Nurcan Sirin, ...

Filmografija

Popularnu seriju režirao je cijenjeni redatelj Çağan Irmak, a snimljena je prema knjizi „Çalıkuşu“, turskog književnika Resata Nurija Guntekina. Zanimljivost je da u ovoj napetoj drami ljubavnike Feride i Kamrana tumače glumci koji su se zaljubili i u stvarnom životu i po mnogima su najpopularniji turski slavni glumački bračni par.

Veći dio godine Feride (Fahriye Evcen) provodi školujući se u internatu, a za vrijeme školskih praznika dolazi kod svoje tete po majčinoj strani. Tijekom posjete rođacima, zaljubljuje se u svojeg starijeg rođaka, šarmantnog i odvažnog mladog liječnika Kamrana (Burak Özçivit). Romansa između očaravajuće Feride i Kamrana nailazi na mnoge izazove i prepreke, na put njihovoj ljubavnoj sreći stat će i Kamranov prijatelj Selim (Deniz Celiloğlu), život će razdvojiti ljubavnike i odvesti ih u različite smjerove. Feride će napustiti odabranika svojeg srca, no to neće biti dovoljno da ugasi njihovu ljubav.

Komentari (0)

Foto