Dokaz nevjere (1990)

KILLING IN A SMALL TOWN (Originalni naziv)

drama

Gradić je potresen činjenicom da je mirna i dobronamjerna Candy počinila okrutno ubojstvo

 
Režija: Stephen Gyllenhaal
Scenarij: John Bloom i James Atkinson
Uloge: Barbara Hershey, Brian Dennehy, John Terry, Richard Gilliland, Lee Garlington

Filmografija

Ovaj napet, potresan film osvojio je niz uglednih nagrada, među kojima nagrade Zlatni globus i Edgar Allan Poe kao najbolji TV film, Emmy za režiju i Emmy za glavnu žensku ulogu Barbari Hershey.

Candy predaje vjeronauk i u društvu je poznata kao mirna žena koja rado priskače u pomoć. Sama o sebi misli da je dobar čovjek, dobra supruga i dobra majka, kao što joj je i dužnost. Upravo dužnost je ono što joj je odgojem usađeno od ranog djetinjstva.

Njezina susjeda i prijateljica Peggy Blankenship pati od depresije u koju je pala nakon druge trudnoće i Candy joj pomaže tako što njezinu kćer Meg vodi na plivanje. Kad Peggy pronađu ubijenu u njezinom stanu - masakriranu udarcima sjekire - policija vrlo brzo otkrije Candyne otiske i osumnjiči je za ubojstvo. Candy odvjetniku prizna da je ubila Peggy.

On potraži psihijatrijsko vještačenje i iskusni liječnik pod hiponozom otkrije da je Candy školski primjer potisnute agresije. Ona sama u jednom trenutku za sebe kaže: "Ne smije mi biti loše, a ako mi i jest loše, ljudi to ne smiju vidjeti." Čak i na sudu, pred porotom koja će odlučivati o njezinu životu i smrti, Candy će nastojati izgledati mirna i hladna.

 


Komentari (0)

Foto