Posljednji tango u Halifaxu (2012)

Last Tango in Halifax (Originalni naziv)

komedija drama

Središnja tema ove duhovite dramske serije je bezvremenska ljubav

 
Režija: Euros Lyn, Jill Robertson, Samuel Donovan
Scenarij: Sally Wainwright
Uloge: Anne Reid, Derek Jacobi, Sarah Lancashire, Nicola Walker, Tony Gardner, ...

Filmografija

Derek Jacobi i Anne Reid predvode sjajnu glumačku postavu u ovoj dirljivoj šestodijelnoj seriji snimljenoj prema djelu spisateljice Sally Wainwright, prema čijim su djelima snimljene i serije Scott & Bailey i Unforgiven.

Alan i Celia u mladosti su bili ljubavni par. Sada se ponovno zaljubljuju kao 70-godišnjaci i udovci nakon što su stupili u kontakt putem interneta nakon gotovo 60 godina. Kako su se njihovi životi isprepleli po drugi put, ovaj par raspravlja o tome što je moglo biti te uz njih otkrivamo što ih sve još čeka u budućnosti. Prateći njihovu priču, gledatelji će spoznati snagu ljubavi u bilo kojoj životnoj dobi. Ali ovo je također priča o njihovom obiteljskom životu, a uz obitelj dolaze obveze i problemi...

I Alan i Celia imaju kćeri čiji su disfunkcionalni životi prepuni dramatičnih događaja. Celijina kći Caroline je profesorica usredotočena na svoju karijeru. Ona se brine da njezina majka nepromišljeno srlja u vezu s Alanom, ali ima dovoljno vlastitih briga budući da joj se u život vraća John, njezin suprug preljubnik. Gillian je samostalna, ali neorganizirana. Ona upravlja obiteljskim imanjem, ali i mjesnim supermarketom. Njezin je ljubavni život veoma buran. Trenutačno ima pune ruke posla sa svojim mladim ljubavnikom Paulom, ali i šogorom Robbijem koji je stalno optužuje da je skrivila smrt svog supruga. Ni jednoj od kćeri ne bi palo na pamet da stane na put sreći svog roditelja, ali jednostavno si ne mogu pomoći.
 

Komentari (5)

Foto