subota, 04.05.2024 18:42

Maria Wern (2008)

Maria Wern (Originalni naziv)

kriminalistički

Policajka rješava zločine na otoku Gotland i istovremeno se bori za vlastiti opstanak

Uobičajeno veselo slavlje Ivanja na otoku Gotlandu prekinuto je dvama jezivim ubojstvima. Ubojstva oponašaju zločine koje je prije nekoliko desetljeća počinio davno preminuli ubojica. Dok Maria Wern i njezini kolege pokušavaju riješiti ubojstva, nađu se uvučeni u labirint drevnih nordijskih vjerovanja.
 
Režija: Erik Leijonborg
Scenarij: Fredrik T. Olsson, Anna Jansson
Uloge: Eva Röse, Allan Svensson, Peter Perski, Ulf Friberg, Tanja Lorentzon, ...

Filmografija

Nakon smrti supruga, inspektorica Maria Wern seli se na pitoreskni švedski otok Gotland sa svoje dvoje djece u nadi da će tamo započeti život iznova. I dok se bori sa samostalnim odgajanjem dvoje djece i životom bez supruga, Maria uspjeva zadržati svoju žensku perspektivu u pristupu životu u okruženju koje je dominantno muško. Neprestano se susreće sa bijesom, nasiljem, smrću i zlom no odlučna je izdržati sve što joj život sprema.

Nakon pogibije supruga detektivka Maria Wern preselila se s djecom na Gotland. Poznat je kao idiličan otok za odmor koji posjećuju švedski turisti tijekom ljetnih mjeseci, stoga policija ondje pretežno rješava slučajeve sitnih krađa i ispisuje kazne za brzu vožnju. No čini se da kriminalistički slučajevi iz Stockholma slijede Mariu, a zbog niza teških ubojstava njoj je teško promijeniti ritam života. Uz posao u policiji, Maria se mora nositi i sa stresom u privatnom životu, sama podiže djecu, tuguje za preminulim suprugom i susreće se s novim potencijalnim udvaračem. Maria Wern je iznimno popularna serija u Švedskoj i jedna od najdugovječnijih u nordijskim zemljama.

Komentari (0)

Foto