Neograničena moć (1997)

ABSOLUTE POWER (Originalni naziv)

triler politički

C.Eastwood je provalnik koji svjedoči zločinu u koji je upleten i predsjednik SAD-a

 
Režija: Clint Eastwood
Scenarij: David Baldacci, William Goldman
Uloge: Clint Eastwood, Gene Hackman, Ed Harris, Laura Linney, Judy Davis, ...

Filmografija

Luther Whitney (Clint Eastwood) na glasu je kao jedan od najboljih "djelatnika" u svojoj provalničkoj profesiji. No godine iskustva nisu pripremile ovog efikasnog lopova za šokantan prizor koji će zateći u spavaćoj sobi jedne luksuzne kuće – i kompleksnu zavjeru u koju je umiješan i predsjednik Sjedinjenih Država!

Noć je uvriježeno radno vrijeme za legendarnog provalnika Luthera Whitneyja ( Clint Eastwood ). Obavljajući jednu teško izvedivu provalu u luksuzno zdanje zaštićeno brojnim alarmima, Whitney je iznenada prisiljen sakriti se. Zaštićen od pogleda nenadanih posjetitelja, on ubrzo svjedoči strastvenoj igri tajanstvenog para koja uskoro postaje nasilna.
U sobu iznenada upadaju dva pripadnika tajne službe i otvaraju paljbu na ženu. Zaprepašteni lopov se potom iskrada iz velebne kuće, potresen spoznajom da je ljubavnik ubijene žene bio nitko drugi do - američki predsjednik ( Gene Hackman )! Uskoro kreće istraga, a prvi osumnjičeni je upravo svjedok, Luther Whitney...
'Neograničena moć' je politički triler koji izvrsno predstavlja opus Clinta Eastwooda. Jedan od rijetkih autora koji izbjegava bezumnu akciju, Eastwood i ovom prilikom uspijeva stvoriti napetost iz naizgled banalnih, svakodnevnih situacija. Šarm ovog glumačkog velikana izdiže 'Neograničenu moć' na mjesto rado gledanog filma i dobrodošlog pripadnika svačije DVD kolekcije!
U nizu poznatih glumaca, pored Genea Hackmana i Eda Harrisa, treba izdvojiti sve popularniju Lauru Linney, iznimno talentiranu glumicu koja nas oduševljava već godinama. Linneyeva je briljirala u Eastwoodovoj 'Mističnoj rijeci' kao neka vrst Lady Macbeth, a u 'Neograničenoj moći' pokazuje posve drugačiju, nježniju i topliju stranu koja pruža savršen kontrast Eastwoodovoj gruboj izravnosti.

Komentari (9)

Foto