Voliš li pse? (2005)

Must Love Dogs (Originalni naziv)

komedija romantika

John Cusack u još jednoj romantičnoj komediji, ovaj put sa psima

 
Režija: Gary David Goldberg
Scenarij: Gary David Goldberg
Uloge: Diane Lane, John Cusack, Elizabeth Perkins, Christopher Plummer, ...

Filmografija

Prema bestseleru Claire Cook, scenarij je napisao i film režirao dvostruki dobitnik Emmyja, Gary David Goldberg. Voliš li pse? duhovito je, naporno i na kraju nagrađeno putovanje žene koja oprezno otkriva ljubav i uči vjerovati svojim instinktima. Kao što je njezina obitelj redovito podsjeća, nikad nije dobro odustati od ljubavi.

Tridesetogodišnja odgajateljica u vrtiću, Sarah Nolan (Diane Lane) osam je mjeseci rastavljena, a toliko njezina obitelj više ne može podnijeti. S najboljim namjerama, pokušavajući je usrećiti, interveniraju i pokušavaju je izvući iz pidžame i natjerati da počne izlaziti. Sarine sestre, Carol (Elizabeth Perkins) i Christine (Ali Hillis), pošto-poto žele naći nekoga za nju. Njihov otac, udovac Bill (Christopher Plummer), daje joj dobar primjer svojim nedavnim spojevima što ih je ugovorio preko interneta. Bill se viđa sa slobodoumnom Dolly (Stockard Channing), koju je također upoznao preko interneta, ali i s mnogim drugim damama čija imena njegove kćeri ne mogu popamtiti.
Pokušavajući pomoći Sarah u njezinom debiju na internetskim stranicama, Carol i Christine se predstavljaju kao Sarah i stave njezin profil na perfectmatch.com, s tekstom, "Putena, senzualna, živahna i zabavna. Rastavljena žena traži posebnog muškarca za zvjezdane noći. Mora voljeti pse." I zatim čekaju odgovor.
Sarah će uskoro morati pretrpjeti niz nezgodnih spojeva s nesrodnim dušama, ali i spoj s jednim mogućim pravim - čudnim, ali zanimljivim graditeljem brodova, Jakeom Andersonom (John Cusack), idealistom koji romanse mjeri Dr. Zhivago standardom. S druge strane, Jake možda treba više nego što mu je Sarah sada sposobna dati. U međuvremenu, na poslu se pojavljuje nova osoba -- Bob Connor (Dermot Mulroney), rastavljeni otac jednog djeteta iz njezina vrtića. Šarmantan i opušten, Bob se čini savršenim tipomAli je li to predobro da bi bilo istinito?

Komentari (2)

Foto