petak, 26.04.2024 21:54

Endeavour - Mladi Morse (2013)

ENDEAVOUR (Originalni naziv)

drama

Shaun Evans kao mladi detektiv Endeavour Morse prije nego što je počela karijera slavnog inspektora

sez.9 ep.3Kad Oxford Mail objavi niz osmrtnica iznenada umrlih osoba s karakterističnim šifriranim porukama, Endeavour odluči riješiti zagonetku. Istraga ga vodi prvo na niz pogreba pa iza kulisa pogrebnog poduzeća da bi ga na kraju natjerala da se suoči s vlastitom smrtnošću. Istodobno i Thursday ima razna suočavanja jer ga napokon sustižu grijesi iz prošlosti. No prvo mora riješiti probleme u sadašnjosti koji ga prisiljavaju da poduzme očajničke mjere kako bi zaštitio one koje najviše voli.
 
Režija: Colm McCarthy
Scenarij: Russell Lewis
Uloge: Shaun Evans, Roger Allam, Anton Lesser, Sean Rigby, Jack Laskey, ...

Filmografija

Nasljednik Johna Thawa Shaun Evans glumi mlađu verziju slavnog lika Colina Dextera i omogućava gledateljima da saznaju više o prošlosti detektiva slavnog po ljubavi prema križaljkama, klasičnoj glazbi, engleskom pivu i klasičnim automobilima.

Priča je smještena u 1965. godinu i prati potragu za nestalom učenicom zbog koje se Endeavour Morse vraća u grad koji će na kraju oblikovati i odrediti njegovu sudbinu - Oxford. Usred komplicirane istrage ubojstva koju vodi inspektor Fred Thursday (Roger Allam), Endeavour postaje marginaliziran, diskreditiran i malodušan. Suočen s demonima iz svoje prošlosti kreće u svoju borbu za pravdu, riskirajući sve u potrazi za istinom koja će ga progoniti do kraja života. Pilot-epizoda Endeavoura obilježila je 25. godišnjicu prve epizode Inspektora Morsea snimljene 1987. godine. Tijekom sljedećih 13 godina snimljene su 33 epizode Inspektora Morsea.

Komentari (3)

Foto