četvrtak, 18.04.2024 16:30

Route 66 - Priča o pravoj Americi (2013)

Route 66 - Priča o pravoj Americi (Originalni naziv)

dokumentarni

Od Chicaga do Los Angelesa - 3939 kilometara prave Amerike

sez.1 ep.4U četvrtoj epizodi putopisa otkrivamo zašto se Amerikanci ne vole voziti vlakovima, tko smije biti vlasnik kockarnica i kako danas izgleda američki san. Kako danas žive Indijanci? Kako jedna pjesma može promijeniti grad i državu? Gdje je jedini privatni nacionalni park? Što je grad magaraca? Tko je najpoželjniji gost na vjenčanju u Las Vegasu? Gdje je most samoubojica? Kako uspjeti u Hollywoodu? Gdje završava Route 66? Odgovori na sva pitanja u četvrtoj epizodi putopisa Route 66 - priča o pravoj Americi.
 
Režija: Josip Šarić
Scenarij:
Uloge:

Filmografija

Samo putujući prvom cestom koja je povezala američki istok i zapad, upoznat ćete i onu drugu Ameriku preko koje i mnogi Amerikanci samo prelijeću.

Nema je ni na jednoj modernoj karti, a izgradila je Ameriku. Generacije Amerikanaca njome su putovale u bolju budućnost, danas njome uglavnom voze oni koji tragaju za boljom prošlosti. Samo putujući Majkom cestom, daleko od Wall Streeta i svjetla megapolisa s kojima mnogi poistovjećuju SAD, srest ćete neke nove kauboje i Indijance, osjetiti kako živi i diše, ili bolje reći stenje, nova Amerika...

Komentari (3)

Foto