Pobješnjeli Max 3 (1985)

MAD MAX BEYOND THUNDERDOME (Originalni naziv)

akcija avantura

Mad Maxa sudbina odvodi do grada u pustinji gdje će se morati boriti za vlastiti život

 
Režija: George Miller, George Ogilvie
Scenarij: Terry Hayes, George Miller
Uloge: Mel Gibson, Tina Turner, Helen Buday, Bruce Spence, Robert Grubb, ...

Filmografija

Od dvojice koji uđu jedan ostaje živ, a drugi pada mrtav. Tako je dok se u gradu ne pojavi pobješnjeli Max. Tada će mrtvih biti mnogo više...

Bartertown je grad na samom rubu pustinje, koji je poslije apokalipse nekako uspio sačuvati kakvu-takvu tehnologiju iako je civilizacija i njega odavno napustila. Kada Max (Mel Gibson) ostane bez svojih zaliha, koje su mu ukradene, nevoljko se odlučuje na odlazak u taj grad, u kojem se vrlo skoro nađe između dvije vatre. Gradom bjesni sukob dvaju nemilosrdnih i beskrupuloznih moćnika, a Max prekrši jedini zakon koji se u gradu ne isplati prekršiti - nije ubio poraženog protivnika.
Iako se kvalitetom i temeljnim odrednicama priče sasvim logično nastavlja na dva odlična prethodnika, "Pobješnjeli Max 3" svojom se estetikom ipak od njih ponešto i razlikuje. Dok su se oni događali isključivo na prostranim pustim cestama post-apokaliptičnog svijeta, treći dio se odlikuje svojevrsnim spektaklom kaosa jer su eksterijeri grada doista istovremeno zapanjujući i odbojni. Redatelju Georgeu Milleru ovdje se u stolcu pridružio i George Ogilvie, dok su glumačku ekipu pojačali, među ostalima, Helen Buday, Bruce Spence, Robert Grubb i slavna rock-baka Tina Turner. Naravno, film o Maxu nije film o Maxu bez Mela Gibsona, koji danas doista jest jedna od najvećih holivudskih zvijezda, ali koji kvalitativne uspjehe svojih naslova iz osamdesetih ponavlja iznimno rijetko.

Komentari (5)

Foto