Elenin svijet (2007)

Ellen's Acres (Originalni naziv)

animirani

Animirana serija za predškolsku djecu o Eleninim avanturama u pustinji Nevade

 
Režija: Stephen Moverley
Scenarij: Christopher Fauci, Dan Forgione
Uloge: Emily Currao, Carrie Keranen, Marc Thompson, Shannon Conley, David Brimmer...

Filmografija

Elenin svijet je komična serija za predškolsku djecu o petogodišnjoj Eleni, njenim automobilskim gumama, hotelu čiji je Elena vlasnik i njenim nevjerovatnim avanturama.

Zapravo, Elenin hotel pripada njenim roditeljima, ali ovaj dio o avanturama je potpuno istinit. Nema se štp previše pričati o hotelu, nema ni nekih Eleninih vršnjaka u hotelu koji se nalazi u pustinji Nevade. Elenino društvo su njeni roditelji, ljudi koji rade u hotelu, kao i gosti koji dođu. Ali, Elena ima veliku maštu. Ma šta veliku, ogromnu!

Glavni likovi:
Elena — Glavni junak, petogodišnja djevojčica koja se doselila u Nevadu sa mamom i tatom, i čija mašta je neograničena. Ona ima narančastu kosu, velike zube, nosi ranac i neonski zelenu majicu sa bijelim cvijetom, zelenu suknju, rasparene čarape i crne lakirane cipelice. Elena je rođena u Kaliforniji, u Los Angelesu i najviše se voli igrati sa Herkulesom – univerzalnom automobilskom gumom i ružičastom perjanom antialergijskom metlicom: guma i metlica su njene omiljene igračke, ali i njena publika i ekipa. 
Mama i tata — Elenina mama, odvjetnica i bivša sportskaagentica, i tata, nekada profesionalni vozač skateboarda i geolog amater, odlučili su se preseliti u pastoralni pustinjski kraj u blizini rudnika, po završetku tatine sportske karijere. Zajedno vode hotel. 
Cooter i Connie — Srce i duša hotela, Kuter je majstor za sve u hotelu, a Koni je glavna spremačica. 
Mateo – Elenin nevidljivi vozač koji je doveze do hotela na početku svake epizode.

Komentari (0)

Foto