utorak, 14.05.2024 20:15

Kraljevstvo snova (2022)

Kingdom of Dreams (Originalni naziv)

dokumentarni

U središtu ove priče su Barnard Arnault i François Pinault

sez.1 ep.4Čak ni globalna kriza u koju smo se strmoglavili terorističkim napadom 11. rujna ne može usporiti fenomenalan rast Kraljevstva snova. Arnault, Pinault i Anna Wintour pretvorili su nekoć ekskluzivan svijet visoke mode u globalnu industriju. Ali uz uspjeh dolazi i kolateralna šteta. Za okoliš - moda postaje jednim od najvećih svjetskih zagađivača. Za tekstilne radnike - zbog užasavajućih radnih uvjeta. I napokon, za onu četvoricu dizajnera čarobnjaka koji su svojim neviđenim umijećem definirali ovu eru. I premda su se dokopali slave i bogatstva, u stvarnosti dizajneri imaju malu moć. Svaki od njih prodao je svoje ime tajkunima, vežući uz njih i svoju sudbinu. Svoj su posao obavili gotovo predobro, vrativši čar i sjaj robnim markama ikonama. Kad su postali zamjenjivi, sva četvorica dramatično su skončala. Tom Ford je smijenjen i protjeran iz Kraljevstva. McQueen i Galliano slomili su se u žrvnju nemilosrdnog pritiska modne industrije. I kao zadnji, Marc Jacobs se povlači uz oproštajnu reviju ovjenčanu pogrebnom crninom koja spušta zastor za tim zlatnim dobom. Ali tajkuni nastavljaju kao da se to njih ne tiče. Pinaultovo se carstvo širi, a Arnault postaje najbogatijim čovjekom na svijetu. Kraljevstvo snova danas vrijedi 3 bilijuna dolara.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Dana Thomas, Domenico De Sole

Filmografija

Dobrodošli u Kraljevstvo snova: zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca koje je oblikovala ekipa izvanrednih likova. U središtu ove priče su Barnard Arnault i François Pinault, dvojica nemilosrdnih, ambicioznih francuskih inovatora koji postaju ogorčeni protivnici u borbi za prevlast nad nekoć prestižnim, a sada propalim kućama visoke mode. Kako bi ih preobrazili u globalne brendove, oni regrutiraju kreativnu briljantnost četvorice čarobnjaka modnog dizajna.

Iz Londona dolaze John Galliano i Alexander McQueen, ikonoklasti iz radničke klase koji drastično mijenjaju modu. Iz New Yorka dolaze Marc Jacobs i Tom Ford, dvojica američkih sanjara koji kreću u obnovu dviju od najvećih europskih luksuznih modnih kuća. Ta četvorica čarobnjaka prodaju tajkunima svoja imena u zamjenu za slavu i bogatstvo. U međuvremenu, tajnovita čarobnica stila Anna Wintour posreduje između svijeta trgovine i svijeta kreativnosti, šireći i snažeći moć i utjecaj svojeg carstva Vogue. I dok se sudbine ovih sedam likova kreću prema zajedničkoj točki, nastaje novo zlatno doba mode prikrivajući mračnu i ponekad brutalnu kaljužu koja vreba ispod te blještave površine. Ali koji će od tih likova premoćno zavladati ovim Kraljevstvom snova?

Komentari (0)

Foto