Šok za sistem (1990)

Shock to the System (Originalni naziv)

triler kriminalistički

Napredovanje u korporativnom svijetu ponekad je jednako ubojstvu...

 
Režija: Jan Egleson
Scenarij: Andrew Klavan, Simon Brett
Uloge: Michael Caine, Elizabeth McGovern, Peter Riegert, Swoosie Kurtz

Filmografija

Obiteljski čovjek kreće na put bez povratka kada odluči osvetiti svaku nepravdu u svom životu eliminirajući ljude koji su za to zaslužni.

Graham Marshall (Michael Caine), dugogodišnji administrativni službenik u velikog tvrtci za oglašavanje, neočekivano ne dobije napredovanje koje je očekivao. On se nekako s tim pomiri no njegova žena zbog toga negoduje i neprekidno mu zanovijeta kako je to zbog njegovog nedostatka ambicije i volje.
Jedan dan se u podzemnoj desi nezgoda za koju je Marshall kriv, a rezultira smrću prosjaka. Kako njegov slučajni zločin prođe nezapaženo, to mu da ideju kako bi mogao riješiti probleme koji ga muče. Odluči se osvetiti svim ljudima koji su mu stvorili probleme u životu te počne detaljno planirati njihove nasilne smrti. To uključuje i njegovu ženu, koju ubije strujom i njegovog suparnika iz ureda.
Kako niti jedno ubojstvo ne povežu s njim on postaje još uvjereniji u to kako je ubijanje ljudi koji su mu učinili neku nepravdu, potpuno opravdana stvar. No uskoro prijeđe granicu te povratka više nema...

 


Komentari (0)

Foto