utorak, 23.04.2024 19:23

Obalom Devona i Cornwalla s Michaelom Portillom (2021)

Cornwall & Devon with Michael Portillo / Coastal Devon and Cornwall with Michael Portillo (Originalni naziv)

dokumentarni

Michael Portillo uputio se na jedinstveno i vrlo osobno hodočašće

sez.1 ep.6U posljednjoj epizodi ovog pustolovnog pješačenja stazom uz obalu jugozapadne Engleske Michael kreće s Hope's Nosea, poluotoka jedinstvena izgleda pokraj grada Torquaya na engleskoj rivijeri. Michael spremno prihvaća svaki novi izazov s kojim se susreo hodajući ovim dijelom obale uz stijene nastale prije 280 milijuna godina. Od istraživanja prethistorijskih pećina na dasci za veslanje do iskopavanja crvene gline na ušću rijeke Teign i veslanja u starinskom kornvolskom čamcu na vesla - Michael želi probati sve i ponijeti u London što više uspomena na sve što je doživio pješačeći ovim obalama. Putovanje završava na ušću najveće devonske rijeke, rijeke Exe, koja izvire 80 kilometara dalje, na vrištinama Exmoora, gdje je i započela ova njegova pustolovna šetnja stazom uz obalu jugozapadne Engleske.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Michael Portillo

Filmografija

Michael se na neko vrijeme odlučio odreći ugodnog gradskog života i propješačiti dio najduže hodačke staze u Velikoj Britaniji koja vodi duž obale cijele jugozapadne Engleske kako bi u miru razmišljao o životu, okušao se u različitim izazovima i stekao nova iskustva.

Put ga vodi kroz neke od najljepših britanskih krajolika uz obalu Devona i Cornwalla, ali neće biti ni lagan ni jednostavan jer ova je staza poznata kao naporna i zahtjevna. Putem će upoznati i druge hodače kojima je ova staza promijenila život, a i mnoge ljude koji žive u ovom dijelu Velike Britanije i vrlo su vezani za svoj kraj. Kad stigne na svoje posljednje odredište, ušće rijeke Exe, zaključit će da je hodanje ovom stazom i njega promijenilo, na način koji nije očekivao.

Komentari (0)

Foto