ponedjeljak, 22.04.2024 13:24

Obalom Devona i Cornwalla s Michaelom Portillom (2021)

Cornwall & Devon with Michael Portillo / Coastal Devon and Cornwall with Michael Portillo (Originalni naziv)

dokumentarni

Michael Portillo uputio se na jedinstveno i vrlo osobno hodočašće

sez.1 ep.5Peta epizoda Portillova hodočašća stazom duž jugozapadne obale Engleske počinje na rtu Start Point, blizu najjužnije točke južnog Devona. Ovo je dosad najkraća dionica staze. Hodat će samo petnaestak kilometara stazom uz pješčanu i šljunčanu obalu do mjesta na kojem će otkriti ruševine sela koje je odnijelo more 1917. godine i podsjetnik na tajne i tragične događaje koji su se na pet kilometara dugoj pješčanoj obali Slapton Sandsa zbili u Drugom svjetskom ratu. Putem će Michael otkriti i prirodni rezervat skriven iza najvećeg slatkovodnog jezera na jugozapadu Engleske, a prije mraka stići će pripremiti i večeru na pješčanoj plaži. Pješačenje stazom kroz južni Devon završit će na ušću rijeke Dart, ali prije toga postavit će i spomen svom hodočašću - pločicu sa svojim inicijalima na novom putokazu za buduće šetače.
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Michael Portillo

Filmografija

Michael se na neko vrijeme odlučio odreći ugodnog gradskog života i propješačiti dio najduže hodačke staze u Velikoj Britaniji koja vodi duž obale cijele jugozapadne Engleske kako bi u miru razmišljao o životu, okušao se u različitim izazovima i stekao nova iskustva.

Put ga vodi kroz neke od najljepših britanskih krajolika uz obalu Devona i Cornwalla, ali neće biti ni lagan ni jednostavan jer ova je staza poznata kao naporna i zahtjevna. Putem će upoznati i druge hodače kojima je ova staza promijenila život, a i mnoge ljude koji žive u ovom dijelu Velike Britanije i vrlo su vezani za svoj kraj. Kad stigne na svoje posljednje odredište, ušće rijeke Exe, zaključit će da je hodanje ovom stazom i njega promijenilo, na način koji nije očekivao.

Komentari (0)

Foto