Dok nas glasovi ne probude (2002)

TILL HUMAN VOICES WAKE US (Originalni naziv)

drama fantastika

Psihoanalitičar hipnozom pokušava doznati identitet djevojke koja je izgubila pamćenje

 
Režija: Michael Petroni
Scenarij: Michael Petroni
Uloge: Guy Pearce, Helena Bonham Carter, Lindley Joyner, Brooke Harmon, ...

Filmografija

"Till Human Voices Wake Us" delikatan je film poetična smireno-snovita ugođaja, s prevladavajućim noćnim prizorima i blagim dodirom morbidnosti, koji na vrlo zanimljiv način, miješajući sadašnjost i prošlost, stvarnost i san, priča o ljepoti i tuzi ljubavi te iznimnom značenju sjećanja, o tome kako nas prošlost i podsvijest oblikuju.

Psihoanalitičar Sam Franks (Guy Pearce) dobiva vijest da mu je umro otac. Očeva želja bila je da bude pokopan u rodnom mjestu Genoi, pa Sam putuje vlakom iz Melbourna u Genou s pokojnim ocem. U vlaku upozna mladu ženu koja se predstavi kao Ruby (Helena Bonham Carter), ali s dolaskom u Genou zaboravi je dok ga preplavljuju uspomene na vrijeme koje je tu proveo kao dječak. Tad je volio djevojčicu Silvyju koja je bolovala od paralize i čitala pjesme T. S. Eliota, a njihovo nježno druženje prekinuo je tragičan događaj. Potresen sjećanjima, kišne noći Sam se vozi starim očevim automobilom, kad na mostu ugleda Ruby koja skače u rijeku. Sam je spasi i odnese u očevu kuću, gdje shvati da je izgubila pamćenje. Pokušava doznati njezin identitet putem hipnoze...

Autor ovog osebujnog i osobitog filma je Michael Petroni, inače suautor scenarističke adaptacije romana Anne Rice za film "Kraljica prokletih", u kojem je svoju posljednju ulogu ostvarila tragično preminula, mlada rhytm and blues zvijezda Aalijah. Glavne uloge u "Till Human Voices Wake Us", filmu koji svoj naslov duguje zadnjem stihu slavne Eliotove Ljubavne pjesme J. Alfreda Prufrocka, igraju Guy Pearce (L. A. povjerljivo, Memento) i Helena Bonham Carter (Soba s pogledom, Howards End, Klub boraca).


Komentari (0)

Foto