Policijska akademija 7 (1994)

Police Academy 7: Mission to Moscow (Originalni naziv)

komedija

Ruski zapovjednik poziva u pomoć američke policijske snage kako bi uhitili ruskog mafijaša

 
Režija: Alan Metter
Scenarij: Randolph Davis, Michele S. Chodos
Uloge: George Gaynes, Michael Winslow, David Graf, Leslie Easterbrook, ...

Filmografija

Do svoga sedmog nastavka, moramo to priznati teška srca, legendarna se "Policijska akademija" pomalo ofucala, neprestano reciklirajući svoje nekad revolucionarne motive i postupke. No, isto tako treba pošteno primijetiti kako se čak i u takvoj vožnji autopilotom nađe više no dovoljno urnebesnih humorističnih scena. Uz lica poznata iz prijašnjih zadataka, ovdje gledamo i Claire Forlani u jednoj od njezinih prvih većih uloga.

Ruska vlada očajnički treba pomoć u borbi protiv moćne moskovske mafije pa poziva veterane policijske akademije. Njihov je zadatak pronaći dokaze protiv Konstantina Konalija (Ron Perlman), koji stoji iza jako popularne kompjuterske igrice koja se igra diljem svijeta. Njegov je plan u nastavak igrice ubaciti program koji bi mu omogućio nesmetan pristup svim računalima svijeta, što znači i da bez problema mogao ulaziti u policijske i vladine sisteme.
Nakon što je snimljen "Grad pod opsadom" (1989) pretposljednji izdanak humorističnog filmskog serijala Policijska akademija, prekinuta je tradicija izlazaka nastavaka u intervalima od godinu dana. Za sedmu "Policijsku akademiju" - "Zadatak Moskva", obožavatelji su morali čekati pet godina. U tom razdoblju neki su se povukli iz projekta, pa su tako gledatelji ostali bez Hightowera, Hooksove i poručnika Proctora.
Međutim, usprkos "kadrovskim" promjenama, u serijalu se nije mnogo toga promijenilo. Gledatelji i dalje mogu uživati u dogodovštinama zapovjednika Lassarda i njegovih popularnih kadeta Tackleberryja, Jonesa i Callahanove te njihova vječnog rivala satnika Harrisa. Pritom valja napomenuti da su producenti angažirali znatno poznatije glumace, poput slavnoga Christophera Leeja (The Curse of Frankenstein) u ulozi ruskog zapovjednika Rakova.
Od novih lica valja spomenuti Rona Perlmana (Grad izgubljene djece) kao glavnog negativca te lijepu Claire Forlani (Upoznajte Joea Blacka), ovdje u jednoj od prvih uloga na velikome ekranu. Svi su se oni dobro uklopili u prepoznatljiv stil i izričaj "Policijske akademije" - vrckav i neozbiljan, prilično determiniran fizičkim gegovima i izravnim humorom. Nakon sedmog filmskog nastavka, "Policijska akademija" nastavila je živjeti na malim ekranima kao humoristična TV serija.

Komentari (4)

Foto