ponedjeljak, 06.05.2024 04:20

Inspektorica Marie Brand (2021)

Marie Brand (Originalni naziv)

kriminalistički

Inspektorica i njezin pomoćnik rješavaju najteže slučajeve u Njemačkoj

sez.1 ep.5Inspektori Marie Brand i Jürgen Simmel dolaze na mjesto ubojstva u lunapark. Ondje je ubijen Carl Coburg, proizvođač velikih, visokotehnoloških vlakova smrti za zabavne parkove, dok se vozio vlakom smrti. Ubrzo doznaju kako je operater vlaka smrti Bruno Teilbach nekada bio zaposlenik Coburgove tvrtke. Je li Teilbach ubio Coburga iz osvete nakon što je oslobođen? No istraživanje odvodi inspektore dalje od lunaparka. Nailaze na osumnjičenu Veroniku Herrenstett, glavnu projektanticu Coburga koja, nimalo pogođena njegovom smrću, nastavlja voditi posao. Ali sumnju protiv nje potkopava čvrst alibi. Ispostavlja se da je Brunova kći Charlotte Coburg imala sina koji je preminuo na Coburgovu prototipu vlaka smrti. Charlotte je za tu nesreću dobila financijsku odštetu. Jesu li joj platili da šuti jer dječakova smrt nije bila nesretan slučaj, kako tvrde vještaci, nego posljedica projektantske pogreške?
 
Režija: N/A
Scenarij: N/A
Uloge: Mariele Millowitsch, Hinnerk Schönemann, Thomas Heinze

Filmografija

Mariele Millowitsch u glavnoj je ulozi kao inspektorica Marie Brand, a njezinog pomoćnika, inspektora Jürgena Simmela, glumi Hinnerk Schönemann.

Serija prati život i poslovni uspjeh istoimene Marie Brand (Mariele Millowitsch). Marie Brand radi u kölnskom Odjelu za provale i krađe. Nakon što je njezin otac ubijen na zadatku prije mnogo godina, napustila je Odjel za ubojstva misleći kako je njena priča u tom području završena. Kada igrom slučaja bude pozvana na istragu zbog slučaja provale sa smrtonosnim ishodom, neželjeno biva upletena u novi slučaj ubojstva. Marie se udružuje sa svojeglavim detektivom i ženskarom Simmelom (Hinnerk Schönemann) kako bi razriješili ovaj naizgled nerješiv slučaj. Iznenadno vraćena u Odjel iz kojeg je mislila da je zauvijek otišla i s kolegom 'posebne' naravi, Marie pronalazi ponovni smisao u svom poslu, ali i životu. Kroz razne zamršene slučajeve i situacije, Marie se susreće s ljudima različitih profila i priča, od kojih će joj neki promijeniti i život. Povratkom u Odjel pronalazi i ljubav, međutim, njena sreća neće ostati dugog vijeka kada se iz zatvora pusti ubojica njezinog oca. Ustrajna u tome da se suoči s čovjekom koji joj je zauvijek promijenio život i oduzeo najbližeg, započinje novu, vlastitu istragu…

Komentari (0)

Foto