četvrtak, 25.04.2024 09:21

Sonic: Super jež (2014)

Sonic Boom / Sonic the Hedgehog (Originalni naziv)

animirani obiteljski avantura

23 godine nakon originalne video igre, Sonic se vraća u borbu protiv doktora Eggmana

sez.1 ep.49Plavi superbrzi jež Sonic i njegovi prijatelji Tails, žuti lisac s dva repa, Amy, ružičasta ježica s velikim čekićem, Knuckles, crvena echidna, najjači i najmišićaviji član tima, te Sticks, jazavac specijalist u bumerangu, brane svoje selo na Seaside Islandu od napada doktora Eggmana, ludog znanstvenika i njegovih robota, Orbota, crvenog robota u obliku kugle i Cubota, žutog robota u obliku kocke.
 
Režija: N/A
Scenarij: Sandrine Nguyen, Evan Baily, Donna Friedman
Uloge: Roger Craig Smith, Cindy Robinson, Colleen O'Shaughnessey

Filmografija

Obožavatelji serije pobrinuli su se da ona postane kultni hit, što je pridonijelo nastanku nove igrice Sonic Spinball, s tim da je onima koji vole crtane junake ponuđena i serija stripova.

Na planetu Mobiusu, koji je uglavnom naseljen antropomorfnim životinjama, nalazi se kraljevstvo Acorn s glavnim gradom Mobotropolisom. Kraljevstvo se našlo u ratu s nevidljivim neprijateljem pa je kralj zaposlio znanstvenika ljudske vrste, Juliana da izgradi ratne strojeve. Kada je rat završio, Julian i njegov nećak Snively svrgnu kralja i protjeraju ga u drugu dimenziju, a stanovnike pretvore u robote robove pomoću stroja zvanog robotizator. Julian sebe preimenuje u dr. Robotnika, nemilosrdnog Mobiusovog diktatora, a Mobotropolis postane Robotropolis, zagađeni industrijski grad. No u kraljevstvu postoji skupina odmetnika, boraca za slobodu, koje su se skrili u šumskom selu Knothole, a vode ih Sonic, superjež i princeza Sally Acorn, nasljednica kralja Acorna. Tu su i Sonicov najbolji prijatelj Miles "Tails" Prower, računalni genij Rotor, francuski kojot Antoine Depardieu, robotizirani zec Bunnie Rabbot i zmaj Dulcy.

Komentari (0)

Foto