subota, 27.04.2024 06:34

Grizzly Adams (1977)

The Life and Times of Grizzly Adams / Grizzly Adams (Originalni naziv)

obiteljski avantura vestern

Nedužni bjegunac pred zakonom živi u divljini s grizlijem i pomaže prolaznicima

sez.2 ep.14Prije nego što planinu pogodi oluja, stiže vojnik, narednik Monahan, za kojeg Ludi Jack pogrešno misli da je nekakvo zloglasno biće. Na Adamsu je ne samo da sve pripremi za oluju već i da dokaže identitet narednika.
 
Režija: N/A
Scenarij: Charles E. Sellier Jr.
Uloge: Dan Haggerty, Denver Pyle, Bozo the Bear

Filmografija

Grizzly Adams (The Life and Times of Grizzly Adams) nezavisni je igrani film iz 1974. autora i producenta Charlesa E. Selliera mlađeg. Film je bio toliko popularan da je po njemu snimljena istoimena televizijska serija na NBC-u. Naslovni lik, kojeg je glumio Dan Haggerty, donekle se temelji na kalifornijskom planinskom čovjeku Johnu "Grizzly" Adamsu.

Film i TV serija prikazali su izmišljenog Grizzlyja Adamsa kao šumskog čovjeka koji je pobjegao u planine nakon što su ga optužili za ubojstvo koje nije počinio. Dok se bori za vlastito preživljavanje, Adams spašava mladunče grizlija i daje mu ime Ben. Taj medvjed naraste do goleme veličine odraslog grizlija i postaje Adamsov najbolji prijatelj. Kako je uvijek ljubazan i nježan, Adams otkriva nevjerojatnu sposobnost da zadobije povjerenje većine divljih životinja u okolini te pomaže, katkad spašava, njeguje i pripitomljava životinje mnogih vrsta. Adams je nekoć je bio lovac, a sada, stekavši naklonost prema divljim životinjama, odlučuje da više nikada neće nauditi nekoj životinji koliko god to bude moguće. U televizijskoj seriji Adams ima dva ljudska prijatelja, starog planinskog trgovca po imenu Ludi Jack (Denver Pyle), koji se često vidi sa svojom mazgom ("Broj sedam"), i Indijanca Nakomu (Don Shanks). Adams, Ludi Jack i Nakoma pomažu mnogim posjetiteljima planine, a istovremeno štite divlje životinje.

Komentari (0)

Foto