srijeda, 01.05.2024 13:30

Hotel Portofino (2022)

Hotel Portofino (Originalni naziv)

drama

Natasha McElhone u glamuroznoj dramskoj seriji o malom hotelu u Italiji za bogate

sez.1 ep.3Lucian in Anish se znajdeta v težavah, ko v mestu naletita na Danionijeve črnosrajčnike. Bella priredi čajanko v hotelu, medtem ko je Alice navdušena nad nepričakovanim povabilom na zabavo Lady Caroline. Cecil mora poravnati svoje dolgove. Lucian opazi, da mama ne nosi več dragocenega prstana. Medtem ko se Bella in Lady Latchmere zbližata preko družinskih tragedij, Cecil sklene sumljivo kupčijo z Jackom glede prodaje družinske slike.
 
Režija: N/A
Scenarij: Matt Baker
Uloge: Natascha McElhone, Oliver Dench, Louisa Binder

Filmografija

Dvije sezone serije snimane su u Hrvatskoj. Radnja prati obitelj i njihov hotel tijekom 1920-ih u Italiji gdje se bore sa zamršenim obiteljskim odnosima, raznim misterijima i činjenicom da Mussolinijev fašizam cvjeta.

Inteligentna drama o britanskoj obitelji koja drži hotel za putnike više klase na čarobnoj talijanskoj rivijeri u burnim 1920-ima. Hotel radi tek nekoliko tjedana, a njegova suvlasnica i glavna pokretačka snaga Bella Ainsworth (N. McElhone) ima problema preko glave. Nema dovoljno zaposlenika ni novca, gosti, među kojima je i bahata ledi Latchmere (A. Chancellor), zahtjevni su i izbirljivi; a povrh svega, Bella se našla na meti podmuklog i korumpiranog mjesnog političara Danionija (P. Esposito), koji prijeti da će je uvući u užareni politički lonac Mussolinijeve Italije. Hotel zahtijeva svu Bellinu energiju i pozornost, ali rasuta je na sve strane jer pokušava pomoći svom ranjenom sinu Lucianu (O. Dench) i kćeri, udovici Alice da nađu zdravlje i sreću u traumatičnom poraću Prvog svjetskog rata. Tu je i Bellin suprug, rastrošni aristokrat Cecil (M. Umbers) koji samo želi bogato oženiti Luciana kako bi osigurao budućnost obiteljskog imanja u Engleskoj i dočepao se novca za svoj rastrošni životni stil. Tijekom nekoliko tjedana ljeta 1926. Bella će otkriti koliko je daleko spreman ići kako bi sebi zajamčio bogatstvo i status. Serija smještena u prelijepo ljetovalište Portofino priča o osobnom buđenju usred previranja u svijetu i oslobađajućem utjecaju čarobne talijanske kulture, klime i kuhinje na naivne Britance u inozemstvu.

Komentari (0)

Foto