Sokol i golubica (2009)

The Falcon and the Dove / Falco e la colomba (Originalni naziv)

drama romantika

Kapetan u službi kardinala i profinjena mlada žena iz ugledne obitelji upuštaju se u zabranjenu vezu

 
Režija: Giorgio Serafini
Scenarij: Fabrizio Bettelli, Maura Nuccetelli, ...
Uloge: Cosima Coppola, Giulio Berruti, Anna Safroncik, Alessandra Barzaghi, ...

Filmografija

Talijanska seroija od šest epizoda. Inspirirana Stendalovom novelom „Opatica iz Castra“, serija priča romantičnu priču o dvoje mladih ljudi različitog porijekla.

Bila su teška vremena, u Iskiji 1528. Rimom su vladali korumpirani papa i labavi zakoni, igre moći i bratoubilačke borbe. Gospodari su započinjali borbe s jedinim ciljem, da se obogate, a narod nije imao ni za jesti svaki dan. Ljubavlju su se bavili samo pjesnici, i rijetko se spominjala tijekom davanja bračnih zavjeta. Žene su se morale udavati za muškarce koje nisu poznavale, a još manje su ih voljele.U tom svijetu, često okrutnom i nepravednom, dvoje mladih proživljava najnevjerovatniju avanturu.

Elena je prefinjena mlada žena iz bogate obitelji. Giulio je siroče, sin razbojnika,  kapetan u službi kardinala Pompea, neprijatelja djevojčine obitelji. Elena i Giulio ne mogu biti različitiji, ali se ipak zaljubljuju. Njihova ljubav je predodređena na propast zbog društvenih konvencija i političkog oportunizma.  Nenamjerno, oni se nalaze u srcu procesa koji će izmijeniti sudbinu Europe... U glavnim ulogama Giulio Berruti i Cosima Coppola.


Komentari (0)

Foto