Michael (1996)

MICHAEL (Originalni naziv)

komedija

Anđeo John Travolta mijenja živote dvoje novinara

 
Režija: Nora Ephron
Scenarij: Peter Dexter, Jim Quinlan
Uloge: John Travolta, Andie MacDowell, William Hurt, Bob Hoskins, Jean Stapleton

Filmografija

Film "Michael" inovativan je po tome što anđelu daje mnogo ljudskih osobina i pretvara ga u veseljaka sklonoga sitnim porocima, na primjer pušenju. No, ono bitno ostaje: Michael (J. Travolta) čini dobra djela. Zahvaljujući njemu cinični novinar čikaškog lista National Mirror, Frank (W. Hurt) će se promijeniti, pa čak i zaljubiti u Dorothy (A. MacDowell)...

Frank Quinlan (W. Hurt), novinar čikaškog lista National Mirror, dobiva pismo u kojemu ga obavještavaju da se u gradiću u Iowi pojavio anđeo. On u to ne vjeruje, no njegov urednik se uzbudi pri pomisli kakvu bi to senzaciju moglo izazvati. U pratnji lijepe novinarke početnice Dorothy (A. MacDowell) i kolege odlazi pronaći Michaela (J. Travolta).

I doista: pronalaze neobičnu osobu koja od anđeoskih svojstava ima samo krila, a ni po čemu drugome ne odgovara uobičajenoj predodžbi o anđelima. I kad oni s anđelom Michaelom krenu u Chicago, on počinje razbijati njihove sumnje...

Realiziran prema poznatom motivu nadnaravnog bića koje se upleće u ljudske sudbine i koje ljude čini boljima, film "Michael" inovativan je po tome što anđelu daje mnogo ljudskih osobina i pretvara ga u veseljaka sklonoga sitnim porocima, na primjer pušenju. No, ono bitno ostaje: Michael čini dobra djela. Zahvaljujući njemu cinični Frank će se promijeniti, pa čak i zaljubiti u Dorothy.

Redateljica Nora Ephron okupila je reprezentativnu glumačku ekipu: uz vrlo popularnoga Johna Travoltu nastupaju još poznati karakterni glumac William Hurt (Tjelesna strast) i jedna od najljepših američkih glumica, Andie MacDowell, te britanski glumac Bob Hoskins (Mona Lisa) u ulozi euforičnog urednika. Ne treba zaboraviti ni izvrsnu glazbu Randyja Newmana.


Komentari (0)

Foto