četvrtak, 25.04.2024 16:35

Agenda: Svijet (2019)

Agenda: Svijet (Originalni naziv)

politika

Nikad kao sad zbivanja udaljena tisućama kilometara nisu bila bliža i imala takav utjecaj

U ovotjednoj Agendi: Svijet nuklearni fizičar Tonči Tadić odgovara na pitanja o nuklearnoj energiji. Europa je nedavno dala snažnu podršku razvoju nuklearne energije, deklaracijom europskih lidera kojom se podržava razvoj i izgradnja novih reaktora. No, na Starom kontinentu postoje velike razlike među pojedinim zemljama, pa tako neke većinu svoje električne energije dobivaju cijepanjem jezgre atoma, dok su druge postupno pogasile sve svoje nuklearke. Zašto su, i iz kojih su izvora, stizala protivljenja nuklearnoj energiji, koliko je ona zaista sigurna i "čista", te očekuje li se napredak postojeće tehnologije?
 

Svijet je u previranju. Svakodnevno svjedočimo da višedesetljetni poredak nestaje pred našim očima, a utješna ravnoteža prepušta mjesto iznenađenjima, neshvatljivim obratima i novim politikama neočekivanih lidera. I hrvatski građani najčešće pitaju: "Zašto se to događa?"

Vanjskopolitički magazin Hrvatske televizije želi informirati, približiti i analizirati svjetske događaje, procese, izazove i prijetnje. Kao što mu samo ime kaže, magazin na svom dnevnom redu ima cijeli svijet. U pola sata, uz reportaže naših izvjestitelja i analize sa stručnjacima i akterima u studiju, donosimo barem dio odgovora na pitanja koja se gomilaju.

Komentari (1)

Foto