nedjelja, 05.05.2024 22:04

Granice ljubavi (2009)

Personal Effects (Originalni naziv)

drama

Mladi hrvač kojem ubiju sestru se zbližava sa samohranom majkom gluhonijemog tinejdžera

 
Režija: David Hollander
Scenarij: David Hollander, Rick Moody
Uloge: Michelle Pfeiffer, Ashton Kutcher, Kathy Bates, Spencer Hudson, John Mann

Filmografija

"Personal Effects "je psihološka drama koja razmatra složen odnos dvoje ljudi koji se, zbog različitih karaktera i poslova, nikada ne bi zbližili da ih težak stjecaj okolnosti - dva mučka ubojstva njihovih najbližih - nije naveo na isti životni put. Priča je to utemeljena na pripovijetki američkoga pisca Ricka Moodyja, poznatoga po romanu (po kojemu je također snimljen istoimeni film) Ledena oluja.

U gradiću u državi Iowi, nakon što joj je suprug alkoholičar ubijen u baru, Linda (M. Pfeiffer) je, ostavši sama, prisiljena odgajati svojega od rođenja gluhoga sina Clayja (S. Hudson). Istodobno, perspektivni hrvač Walter (A. Kutcher), potpuno posvećen treninzima u želji da uđe u američku reprezentaciju, sazna da mu je mučki ubijena sestra netom nakon vlastita vjenčanja. Zbog toga on napusti sport i vrati se majci. Tijekom suđenja sestrinom ubojici on će se sprijateljiti s Lindom, budući da ona ima sličnu životnu priču kao i on. Također, Lindinom Clayju se jako svidi Walter te se i on odluči baviti hrvanjem. Linda i Walter zajedno će dočekati presude ubojicama svojih najmilijih...
Snimljen u Vancouveru, vrlo ozbiljan, podjednako usredotočen i na prikaz patnji junaka kao i na sudske procese oko kojih se vrti najveći dio radnje, film je vrlo uspjelo djelo, majstorski režirano i odglumljeno. U glavnim ulogama izvrsni su slavni američki glumci Michelle Pfeiffer ("Opasne veze", "Batman se vraća") i popularni Ashton Kutcher ("Domino efekt", serije "Lude 70-e", "Dva i pol muškarca"), a njihovi su partneri uvijek odlična oskarovka Kathy Bates ("Misery", "Titanic") i poznati David Lewis ("Jezero straha", "Zaštitni kod").

Komentari (0)

Foto