Black snake moan (2006)

BLACK SNAKE MOAN (Originalni naziv)

drama

Bivši blues glazbenik odluči na pravi put izvesti mladu pretučenu i drogiranu prostitutku

 
Režija: Craig Brewer
Scenarij: Craig Brewer
Uloge: Samuel L. Jackson, Christina Ricci, John Cothran Jr., Justin Timberlake, ...

Filmografija

Djelomično zbog loše i neadekvatne promocije, "Blake Snake Moan" je prošao pomalo neopaženo u kinima, na veliku žalost onih koji nisu uspjeli pogledati ovu zaista odličnu dramu.

U Mississippiju, bivšeg blues glazbenika Lazarusa (Samuel L. Jackson) život ne mazi. Žena ga je napustila, a uz cestu blizu svoje farme pronalazi drogiranu i pretučenu prostitutku i nimfomanku Rae (Christina Ricci). Odvodi je kući, liječi je i pazi. Rae je čitavog života bila zlostavljana, a sve je počelo još od njezine rane mladosti. Lazarus je pažljiv prema djevojci, prema njoj se odnosi poput brižnog oca te joj ujedno svira kako bi joj se zdravlje što prije vratilo. No Raein dečko (Justin Timberlake), koji je nedavno otpušten iz vojske, krivo protumači odnos Lazaursa i Rae pa se zaklinje da će ga ubiti.
Izvanredni scenarij trebalo je pretočiti u dobar film, što je Craigu Brewer uspjelo iznad svih očekivanja. Režiranje mu je dodatno olakšao izbor glavnih rola - od velikog Samuela L. Jacksona, do sjajne Christine Ricci te pjevača Justina Timberlaka, koji je sve iznimno ugodno iznenadio sjajnom interpretacijom ljubomornog mladića punog problema.

Komentari (2)

Foto