Plaćenici (2010)

The Expendables (Originalni naziv)

akcija triler avantura

Odred hrabrih plaćenika stiže u malu južnoameričku državu kako bi svrgnuli diktatora

 
Režija: Sylvester Stallone
Scenarij: Sylvester Stallone, Dave Callaham
Uloge: Sylvester Stallone, Mickey Rourke, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, ...

Filmografija

"The Expendables" je akcijski triler o grupi vještih plaćenika unajmljenih da bi se ubacili u državu Južne Amerike i svrgnuli njezina nemilosrdnog diktatora. Kada misija započne, momci shvate da stvari nisu kakvima se čine i da su uhvaćeni u opasnu mrežu prevare i izdaje. Budući da je misija ugrožena, a nedužan život u opasnosti, plaćenici se susreću s još većim izazovom; prijeti im uništenje.

Barney Ross ( Stallone) nema što izgubiti. Neustrašiv i emocionalno prazan, on je vođa, mudrac i strateg ovog čvrstog marginalnog saveza. Vezan je jedino za svoj kamionet, hidroplan i tim odanih modernih ratnika. Njegov tim čine Lee Christmas (Jason Statham), bivši pripadnik Specijalnih zračnih snaga, koji izvrsno barata svime što ima oštricu; Yin Yang ( Jet Li), majstor bliske borbe; Hale Caesar (Terry Crews) poznaje Barneya deset godina i specijalist je za dugocijevno oružje; Toll Road (Randy Couture) vješt je u rušenju i smatra se mozgom grupe te Gunnar Jensen (Dolph Lundgren) borbeni veteran i stručnjak za snajpere, koji se bori s vlastitim demonima.



Kada tajanstveni muškarac Barneyu ponudi posao koji nitko drugi ne želi, on i njegov tim plaćenika kreću na naizgled rutinski zadatak: svrgnuti generala Gazu (David Zayas), diktatora male otočke države Vilene i spriječiti dugogodišnje nasilje i smrt nad stanovništvom. Na izvidnom zadatku u Vileni, Barney i Christmas sastaju se s kontakt osobom Sandrom (Giselle Itie), aktivisticom koja ima mračnu tajnu. Također upoznaju i svog istinskog neprijatelja; bivšeg CIA-inog operativca Jamesa Monroea (Eric Roberts) i njegovog pristašu Painea (Steve Austin). Kada stvari krenu po zlu, Barney i Christmas moraju ostaviti Sandru, osuđujući je tako na smrt.



Opsjednut tim neuspjehom, Barney uvjerava tim da se vrate u Vilenu, spase zatočenicu i završe započeti zadatak. A možda i da spasi vlastitu dušu.

Komentari (30)

Foto