ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Ljubav i ples (2009)

Love N' Dancing (Originalni naziv)

drama romantika

Bivša plesačica susreće nagluhog plesnog prvaka s kojim odluči osvojiti svjetski naslov

 
Režija: Robert Iscove
Scenarij: Tom Malloy
Uloge: Amy Smart, Tom Malloy, Billy Zane, Nicola Royston, Caroline Rhea

Filmografija

Amy Smart je Jessica, bivša plesačica i profesorica koje je zaručena za radoholičara Kenta. Njen dosadni život se mijenja kada susretne Jakea (Tom Malloy) nagluhog svjetskog prvaka koji je nagovori da s njim krene u osvajanje Svjetskog plesačkog naslova.

Jake (T. Malloy), bivši šampion u swingu, oglušio je kad je imao šesnaest godina. Kako je bio daroviti plesač, odlučio se baviti plesom, jer je želio da ga ljudi zapažaju zbog onoga što on želi pokazati, a ne zbog toga što je gluh. Njegova plesna partnerica Corinne, s kojom je osvojio prvenstvo u "Swingu Zapadne obale" bila je i njegova zaručnica, sve dok nije otkrio kako ga vara s drugima. Jake se prestao baviti plesanjem, najviše zbog toga što više nije imao partnericu, i bavi se koreografijom te motivacijskim govorima. Na jednom od motivacijskih govora u osnovnoj školi upozna mladu nastavnicu Jessicu (A. Smart). Jessica ga nakon predavanja zamoli da njoj i njezinom zaručniku Kentu (B. Zane) daje satove plesa, jer planiraju skoro vjenčanje. No, Kent, mladi i poduzetan čovjek, nema vremena za ples, a čini se ni za Jessicu. Jessica na sate plesa odlazi sama...
Scenarij za film napisao je svestrani plesač, glumac, producent i pisac Tom Malloy, poznat po gorljivom i nadahnutom pristupu filmskim projektima i često dirljivim pričama koje imaju izvrstan prijem kod publike. Mnoge od svojih projekata realizirao je u vlastitoj producentskoj kući, Trick Candle Productions, a također je i autor knjige Novi pristup u financiranju igranih filmova, kojoj izlazi i drugo izdanje. Osim filmskih poslova, Malloy se, poput Jakea u ovom filmu, natjecao u vrsti hip-hopa, poznatoj kao swing sa Zapadne obale, a u stvarnom životu radi i kao motivacijski predavač. Film Love n' Dancing zabavna je i dirljiva romantična priča o pravoj ljubavi i o tome kako čovjek može svladati sve prepreke ako to zaista želi, uz niz doista izvrsnih plesnih sekvenci.

Komentari (0)

Foto