Tajni agent Flint (1966)

OUR MAN FLINT (Originalni naziv)

akcija komedija

James Coburn u ulozi supertajnog agneta koji se suprotstavlja zloj tajnoj organizaciji

 
Režija: Daniel Mann
Scenarij: Hal Finberg, Ben Starr
Uloge: James Coburn, Lee J. Cobb, Gila Golan, Edward Mulhare, Benson Fong

Filmografija

"Our Man Flint" izvanredno je zabavna parodija na filmove o tajnim superagentima, poglavito na one o Jamesu Bondu, anticipirajući tako, među inima, i komedije Mikea Myersa o Austinu Powersu. Zanimljivo je da je film režirao Daniel Mann, sineast specijaliziran za ozbiljne drame (Vrati se mala Shebo, Tetovirana ruža, Butterfield 8), koji je dar za komediju pokazao i ranije.

Tajne službe raznih država svijeta počinju shvaćati da broj njihovih ubijenih agenata rapidno raste. Posljedica je to djelovanja tajne organizacije Galaxy, predvođene trojicom znanstvenika, koji manipulirajući vremenskim uvjetima žele razoružati svjetske vlade i uspostaviti rajski mir na Zemlji. Jedina nada svjetskih država leži u tajnom super agentu Dereku Flintu (J. Coburn), kojeg njegov pretpostavljeni Cramden (L. J. Cobb) odbija angažirati jer mu zamjera nedisciplinu. Međutim, poziv od samog predsjednika prisiljava ga da ipak sve povjeri svom najboljem čovjeku. Flint je vitki i elegantni bonvivan s puno stila i dobrog ukusa, okružen s četiri privlačne mlade žene koje s puno ljubavi brinu o njemu, no kad krene u akciju, morat će se suočiti s još jednom - Galaxyjevom agenticom Gilom (G. Golan) čiji je zadatak da ga likvidira...

U naslovnoj ulozi u ovom filmu nastupa James Coburn (Major Dundee, Pat Garrett i Billy Kid, Željezni križ), dok je u glavnu ženskoj ulozi Izraelka poljskog porijekla Gila Golan, Miss Izraela 1961. i prva pratilja Miss svijeta iste godine.


Komentari (0)

Foto