petak, 29.03.2024 09:51

K vragu i ljubav (2003)

Down with love (Originalni naziv)

komedija romantika

Romantična komedija o borbi za ravnopravnost spolova

 
Režija: Peyton Reed
Scenarij: Eve Ahlert, Dennis Drake
Uloge: Renée Zellweger, Ewan McGregor, Sarah Paulson, David Hyde Pierce, ...

Filmografija

"K vragu i ljubav" hommage je američkim romantičnim komedijama o borbama spolova kakve su krajem 50-ih i 60-ih snimali Doris Day i Rock Hudson. Početak filma čak je sa starim logom 20th Century Foxa i najavljuje film u CinemaScopu, a animirana špica i ostatak filma izgledaju kao da su snimljeni u to doba. Režija i scenarij također vjerno prate formule tadašnjih komedija.

Godina je 1962. Barbara Novak (R. Zellweger) dolazi u New York kako bi promovirala svoju novu knjigu "Down with Love", svojevrsni vodič za žene koji u nekoliko koraka objašnjava kako da dođu u ravnopravnu poziciju u krevetu i na poslu, a za tako nešto im više ne treba sladunjava romansa. Knjiga postaje bestseler, pa glavni urednik magazina "Know" želi da njegova zvijezda istraživačkog novinarstva, veliki zavodnik, Catcher Block (McGregor) intervjuira Barbaru. No Block ima bolju ideju, predstavit će joj se pod krivim imenom, zavesti je i u novom članku razotkriti je kao prevaranticu koja i sama želi staromodnu ljubav i obitelj...
Redatelj Reed prethodno je snimio zapažen film o navijačicama "Bring It on" s Kirsten Dunst, a ove godine je ostvario komercijalni uspjeh filmom "Prekid" sa zvjezdanim hollywoodskim parom Jennifer Anniston i Vinceom Vaughnom. U "K vragu i ljubav" u naslovnim ulogama nastupaju R. Zellweger i E. McGregor, tada na vrhuncu popularnosti.
Zellwegger je iza sebe već imala uloge u "Jerryju Maguireu", "Dnevniku Bridget Jones" i "Chicagu", a McGregor u "Trainspottingu", "Moulin Rougeu" i prva dva filma nove trilogije "Ratova zvijezda". Uz njih dvoje sjajnu je ulogu odigrao i David Hyde Pierce koji je najpoznatiji po ulozi Nielsa Cranea, brata glavnog lika serije "Frasier". Tony Randall, poznato lice iz komedija tog razdoblja (Šaputanja na jastuku, Ne šalji mi cvijeće, Pidžama za dvoje) pojavljuje se u manjoj ulozi izdavača Barbarine knjige.

Komentari (0)

Foto