ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Mr. Bean na praznicima (2007)

Mr. Bean's Holiday (Originalni naziv)

komedija obiteljski

Urnebesni Mr. Bean stiže u Cannes

 
Režija: Steve Bendelack
Scenarij: Richard Curtis, Rowan Atkinson
Uloge: Rowan Atkinson, Steve Pemberton, Willem Dafoe, Emma de Caunes

Filmografija

Rowan Atkinson vratio se kao Bean – gotovo pa nemušt lik kojeg naizgled slijede fijasko i divljanje. U ovome nastavku popularnoga prvog filma, Bean svoje glupavo, velikodušno i fizičkim izazovima izloženo JA vodi na odmor na francusku rivijeru i biva upleten u europsku avanturu filmskih razmjera.

Mr. Bean (Rowan Atkinson) se zasitio hladnog i mokrog Londona, ali spas stiže u pravi trenutak jer igrom slučaja osvaja putovanje do sunčane francuske obale. Pa tako, "oboružan" novom digitalnom kamerom on kreće na odmor. Naravno da će Mr. Bean ostati vjeran sebi i naći se u mnogim neugodnim i komičnim situacijama, kao na primjer onoj u restoranu kada mu konobar (Jean Rochefort) nudi cijelu lepezu morske hrane. No putem se sprijatelji s putnikom iz Rusije, uspije se dočepati Francuske rivijere, ali i omesti snimanje snobovskom redatelju Carsonu Clayju (Willima Dafoe), nesvjestan da će njegovo pojavljivanje ipak završiti Filmskom festivalu u Cannesu.
"Mr. Bean na praznicima”, prema Rowanu Atkinsonu, posljednje je pojavljivanje Mr. Beana na velikom platnu, ali i malim ekranima. Sudjelujući i u pisanju scenarija, Atkinson je odlučio umiroviti lik simpatičnog čudaka Beana, s kojim su ga gledatelji širom svijeta najčešće identificirali još od početka 90-ih godina kada se prvi put pojavio na televiziji. Ovo je Beanova druga kino avantura, u kojoj odlazi na odmor te na sebi svojstveni način stvara neprilike gdje kod stigne. U velikom stilu, Atkinson se oprostio od lika koji po mnogo čemu podsjeća na Monsieura Hulota, Jaccquesa Tatija, i svojih obožavatelja. Film je režirao poznati britanski TV redatelj koji se dobro razumije u uvrnute komedije ("The League of Gentlemen”, "Little Britain”). U ostalim ulogama potrebno je izdvojiti Emmu De Caunes te Williama Defoea, koji je ulogu samoživog redatelja odradio perfektno.

Komentari (5)

Foto