ponedjeljak, 01.01.0001 00:00

Spone ljubavi (2016)

A Lei Do Amor / Wounded Past (Originalni naziv)

drama romantika

Mladi ludo zaljubljeni par pokušava nadići razlike koje ih dijele

 
Režija: N/A
Scenarij: Maria Adelaide Amaral, Vincent Villari
Uloge: Vera Holtz, Cláudia Abreu, Reynaldo Gianecchini, Humberto Carrao

Filmografija

S postavom koju čini niz glumačkih zvijezda, telenovela Spone ljubavi je romantična drama o tome kako nas naši izbori doživotno prate, kako neke veze traju vječno i kako prošlost može isplivati na površinu kad se tome najmanje nadamo.

Helô (Isabelle Drummond/Claudia Abreu) i Pedro (Chay Suede/Reynaldo Gianecchini) par su koji se bori sa svim nedaćama i zaprekama. Ponajprije s moćnom Pedrovom obitelji Lei;o. Magnólia Leito (Vera Holtz), zvana Mag, majka je obitelji. Snažna i autoritativna žena koju većina doživljava sveticom, mada neki u njoj vide vuka u janjećoj koži. Njezin muž Fausto Leito (Tarcísio Meira) bavi se poduzetništvom, ambiciozan je i željan političke karijere. Oboje vjeruju da "cilj opravdava sredstvo" i da ništa ne može omesti njihove planove.
Pedro je Faustov sin iz prvoga braka s pokojnom suprugom. Pravičan je, odlučan i veoma smiren. Diplomirao je arhitekturu, voli jedriti. Osoba je koju bi svatko poželio imati u blizini. Posve je različit od oca, polubrata Hérculesa (Joo Vitor Silva/Danilo Granghéia) i polusestre Vitórije (Sophia Abraho/Camila Morgado). Upoznaje siromašnu Helô kad ona proživljava najteže razdoblje u životu. Njezina majka Cândida (Denise Fraga) ima uznapredovali stadij leukemije, a otac Jorge je alkoholičar koji je nedavno izgubio posao. Helô i Pedro su različiti baš u svemu, ali kako srcu ne možemo zapovijedati, njih se dvoje zaljube.
Helô ostaje bez oca istoga dana kada Pedrov otac Fausto objavljuje svoju kandidaturu za gradonačelnika. U Helôinu srcu isprepleću se mržnja i ljubav. Zarekla se da će uništiti cijelu obitelj Leito, osim voljenoga Pedra. Njihova ljubav je iskrena, jaka i opasna za ostale. Pedrova maćeha Mag boji se bliskosti svoga posinka i djevojke koja želi uništiti njihovu obitelj, te zbog toga odluči prekinuti njihovu vezu tako što će inscenirati Pedrovu nevjeru s tajnicom Suzanom (Gabriela Duarte/Regina Duarte).
Nakon prekida s Helô i zbog prljave politike svoje obitelji, Pedro napušta grad i godinama živi u inozemstvu, na jedrilici.
Nakon dvadeset godina Pedro se vraća u rodni kraj i ponovno susreće Helô koja je sada u braku s beskrupuloznim magnatom Tiom Bezerrom (Thiago Martins/José Mayer) s kojim ima dvoje djece: Edua i Letíciju.
Dovoljan će biti jedan slučajan susret Pedra i Helô kako bi njihova ljubav ponovno planula i bila jača nego ikada. Neće im biti lako jer ih na putu čeka mnoštvo poteškoća: Pedrova obitelj i dalje ima veliku moć, Helôina kći je bolesna, a njezin suprug to koristi kako bi je ucjenjivao. Uvijek ju je varao, ali želi pošto-poto održati brak, premda zna da ga žena više ne voli. Što može opravdati tu njegovu veliku opsjednutost? Pravi razlozi kriju se u prošlosti. Cijelu istinu o magnatu zna jedino Miro (Jorge Lucas), njegov vjerni vozač. Jedna dobro čuvana tajna mogla bi utjecati na živote mnogih ako bi bila otkrivena.

Komentari (0)

Foto