Pet minuta raja (2009)

Five Minutes Of Heaven (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Dva muškarca, koja povezuje jedan tragični događaj, ponovo se susreću nakon 30 godina

 
Režija: Oliver Hirschbiegel
Scenarij: Guy Hibbert
Uloge: Liam Neeson, James Nesbitt, Anamaria Marinca, Conor MacNeill

Filmografija

Oliver Hirschbiegel, redatelj filmova „Das Experiment“ i „The Invasion“, režirao je ovaj film o ubojici koji se ne usuđuje tražiti oprost te suparniku koji mu ga ne može obećati. "Pet minuta raja" je priča inspirirana životima dvojice izvanrednih muškaraca, koja istražuje izazove s kojima se susreću prihvaćajući problematičnu povijest Sjeverne Irske.

Lurgan, Sjeverna Irska, 1975. godina. U tijeku je građanski rat u kojemu pripadnici IRA-e napadaju britanske republikance, dok se pristaše Ulster Volunteer Forcea namjeravaju osvetiti katolicima za koje tvrde da su republikanci, aktivisti. Alistair Little, šesnaestogodišnji je vođa UVF-ina ogranka te je željan krvne osvete. Njegova banda i on dobiju zadatak da ubiju mladog katolika Jamesa Griffina kao upozorenje drugima. Tijekom izvršavanja zadatka, Joe Griffin – jedanaestogodišnji Jamesov mlađi brat – u šoku gleda kako mu brat prima metak u glavu.

Trideset godina poslije, Joe Griffin i Alistair trebaju se sastati ispred kamere s nadom oprosta i pomirenja. Alistair je odležao svoju kaznu i mir je sklopljen u Sjevernoj Irskoj, ali Joe Griffin ne namjerava doći u emisiju kako bi se rukovao s bratovim ubojicom.


Komentari (2)

Foto