Ostati na mjestu (2005)

STANDING STILL (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Priči o ljudima koji se nakon fakultetskih dana ponovno sretnu na prijateljevom vjenčanju

 
Režija: Mathew Cole Weiss
Scenarij: Matthew Perniciaro, Timm Sharp
Uloge: Jon Abrahams, Amy Adams, Roger Avary, Xander Berkeley, Ethan Embry, ...

Filmografija

Film je prvijenac Matthewa Colea Weissa, a vodeća je odlika filma dopadljiva karakterizacija niza protagonista u interpretaciji popularnih mladih glumaca i glumica. Na njihovom su čelu australski glumac i plesač A. Garcia (Djevojke iz Coyote bara, Bootman) te njegova, također svestrana američka kolegica A. Adams (Sumnja, Začarana) koja već ima dvije nominacije za Oscara. Plejadu popularnih s velikog i malog ekrana upotpunjuju i M. Suvari (Američka pita i Vrtlog života), J. Van Der Beek (serija Dawson's Creek), redatelj i scenarist R. Avery, dobitnik Oscara za scenarij "Paklenog šunda".

Michael (A. Garcia) i Elise (A. Adams) u sretnoj su ljubavnoj vezi od studentskih dana. Četiri godine kasnije mladi je par pred vjenčanjem na koje je pozvao svoje najbolje prijatelje koji su u međuvremenu prošli kroz različite životne situacije. Michaelov kum Rich (A. Stanford) i sam planira brak sa Samanthom (M. Sagemiller). Njihov zajednički prijatelj Quentin (C. Hanks) radi kao lovac na talente, dok Pockets (J. Abrahams) nikako ne uspijeva stati na vlastite noge.

S druge strane, Eliseina najbolja prijateljica i cimerica s fakulteta Jennifer (L. German) dolazi na svadbu s potpuno drugom namjerom: obnoviti svoju romantičnu vezu s Elise. Napokon, među uzvanicima su i glumac Simon (J. Van Der Beek) te redatelj Franklin (R. Avary), dok Michaela neugodno iznenadi dolazak njegovoga oca Jonathana (X. Berkeley) s kojim ne želi imati nikakve veze.

Utjecaj pokojnoga američkog sineasta Roberta Altmana itekako se osjeća u ovoj mozaičnoj priči o ljudima koji se nakon fakultetskih dana ponovno nađu zajedno na vjenčanju svojih prijatelja Michaela i Elise.


Komentari (0)

Foto