Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Pravi detektiv II.

1
  • #1
    4 1

    postova:197
    silkycoco @ 22.6.2015. 13:00

    Gledao netko? Dojmovi? Evo ja ću prva, bez spoilera. 

    Uvodna špica me ostavila paf. Super je, ali sam totalno navikla na pjesmu iz prve sezone pa ću se morati naviknuti na ovo, ali je svejedno super. 

    Glumci su odlični. Stvarno su se uživjeli u likove i bome im pašu. Ono što je super kod poznatih filmskih glumaca s A liste jest što nema "praznog hoda" u prvoj epizodi. Znate kad počne serija pa vam je malo neugodno i smiješno kako se glumci tek snalaze i kak se vidi da se ufuravaju u seriju? Ovdje toga nema. Svi su na svom mjestu, svi su fantastični. 

    Priča mi se sviđa, radujem se nastavcima. Bit će zanimljivo vidjeti kako će balansirati seriju s čak četiri glavna lika. Postoje sličnosti s prvom sezonom, atmosfera je slična (koliko može biti za ovakav grad), ali glavna radnja bi trebala biti nešto drugačija.

  • #2
    1 12

    postova:258
    alexije @ 22.6.2015. 16:10

    zaintrigiran tvojim postom (i ne manje važno, ohrabren malom datotekom Plazi jezik), rek'o da i ja vidim to čudo od serije i poslušam tu fenomenalnu pjesmu.

    uvodna glazbena tema je totalno opskurna, mogli bi je puštat za haloween ili plašit djecu s njom, a prva epizoda druge sezone (nisam gledao prvu sezonu) je za ništa, gola dosada. prevrtio sam je na brzinu i bacio u smeće.

    istini za volju teško je danas naći dobru seriju ukoliko niste ljubitelj ispraznih konfekcijskih uradaka kao što je ovaj. no unatoč tome u posljednje sam vrijeme ipak pogledao (puno) bolje: turn, the making of the mob new york, texas rising...

  • #3
    4 0

    postova:256
    karter @ 23.6.2015. 20:20

    Po tek jednoj epizodi teško je nešto puno reći, ali za sada mi je početak slabiji od prve, što neće biti problem ako sezona završi kvalitetnije od prošle. Kao prvo, mislio sam da je to nemoguće ali atmosfera je još mračnija i sumornija, a likovi u još gorem stanju nego rust cohle, iako su ovdje poprilično isklišejizirani njihovi problemi, ovisnosti i sl. Atmosfera onih louisijanskih močvara u tom nekom gotičkom tonu očigledno će biti teško dostižna ovoj sezoni zbog novog smještaja radnje. Iako se nadam kako će slučaj ispasti kompleksniji nego u prvoj sezoni, ovo je za sada scenaristički po meni slabije, dijalozi niš posebno, neki pokušaju nekih filozofskih lamentacija, dok je prva sezona uupravo u tom segmentu jako počela. U ovoj sezoni neće biti zanimljivog lika popout cohlea, a i glumački izbori nisu baš najbolji, pogotovo onaj mlađi policajac, užasan casting, vaughn nešto bolji međutim meni je on prvenstveno za komedije, farrel i mcadams u redu. Neznam, i prva sezona je bila spore radnje, naglaska na stilu i dijalogu, ali ovo s tim povećanje broja likova ne znam kako će uspjeti na kraju. U svakom slučaju nećemo se nagledati  glumački ni scenaristički onog odnosa mcconaughey-harrelson. Ali opet ako vidimo kvalitetu većine današnjih serija ovo su sitnice. I istina uvodna glazba nije baš najsretniji izbor.

  • #4
    2 1

    postova:128
    mario1505 @ 1.7.2015. 14:33

    Ne znam, možda ja jednostavno nisam zahtjevan gledatelj, ali meni su se prve dvije epizode prilično dopale.

    Farrell mi je odličan, Kitsch mi isto nije loš, mislim da će biti sve bolji u epizodama koje dolaze, i dopada mi se dio priče da je mogući prikriveni homoseksualac. McAdams mi jedino nije uvjerljiva i mislim da je totalno krivo odabrana za tu ulogu. Trebala bi glumiti murjakinju čvrstu ko stijena i hladnu ko špricer ali iz nje mi izvire ta neka mekoća, nježnost koja mi kvari doživljaj lika kojeg glumi.

    Kod Vaughna mi je jedini problem što se pozicionirao isključivo kao glumac u komedijama  te ga je teško gledati kako glumi Frank-a, iako na samu njegoviu glumu nemam veće primjedbe koliko na to da ga svi znamo isključivo iz komedija zadnjih 10 godina i samo očekujem da se počne kreveljiti svakog časa. Inače mi nije jasno čemu svi ti napadi na casting Vaughna, Clay pigeons anybody??...ima on raspon

    I da, i meni je uvodna pjesma grozna...

  • #5
    0 2

    postova:1473
    buffalobill @ 1.8.2015. 6:15

    odgledao sam cetri epizode,prve tri jos nekako, ali cetvrta je gotovo negledljiva,zaista steta da se prva sezona koja je sjajna pretvori u ovakav tres..,toliko sam razocaran i ocajan da padam u iskusenje gledati breaking bad..
    edit: peta i sesta epizoda su dobre..

  • #6
    2 0

    postova:128
    mario1505 @ 7.8.2015. 20:52
    Koliko hejtera! Sezona nije dobra poput prve, ali nije ni negledljiva. Colin i Vince glume odlicno. Prate ih u stopu Mcadams i Kitsch. Iako, ocekivao sam da ce njegov lik skoncat u stilu romana Jamesa Elroya. Jedva cekam zadnju ep da vidim ishod Frankovog ratnog pohoda. Osip ga je gadno podcijenio.
  • #7
    4 0

    postova:197
    silkycoco @ 8.8.2015. 11:39

    Ono što mi se nikako ne sviđa, a postalo je jako moderno u zadnje vrijeme, su: hejter i fanboy.

    Danas više ne smiješ reći da ti se nešto ne daj Bože ne sviđa: odmah si hejter. Ako ti se pak nešto sviđa, odmah si fanboy.

    Znači, ja ne smijem reći da mi se sezona ne sviđa bez da me etiketiraš (ti ili bilo tko)? Evo, meni se ne sviđa. Nije mi se nešto svidjela ni prva. Ne mogu reći da mi je grozna, pogledam je. Nemam nikakvo posebno mišljenje. Colin mi je najbolji od svih tamo, inače nemam neko mišljenje o njemu, mogu reć da me pozitivno iznenadio.

    Riječ hejter mi je jedna od najgorih u današnje internetsko vrijeme, čak mi je i lajkanje i hashtag prihvatljivo.

    E da: uvodna pjesma mi je na pola sezone baš sjela! I baš paše uz radnju, kao što je pasala u prvoj sezoni. :)

  • #8
    0 0

    postova:128
    mario1505 @ 8.8.2015. 20:28
    Pa tvoj komentar je bio pozitivan silky, ko tebe proziva? A da me zivcira ekipa koja pljuje masovno po ovoj sezoni (vise na imdb forumu,ne toliko tu), zivcira me. Prikupi brate budzet, napisi scenarij, odaberi dobre glumce i snimaj.pa da.vidimo ko je frajer. Ova recenica se odnosi na sve hejtere koji vredjaju seriju do bola a ne na ekipu koja samo daje svoje kriticko misljenje. I nemoj misliti da te etiketiram. Ovo je samo forum gdje se neobavezno pise o filmu. Ne shvacaj sve tako osobno. Nismo deca.
  • #9
    2 0

    postova:197
    silkycoco @ 8.8.2015. 21:20

    Ma kaj god da sam ikaj shvatila osobno. Pišem općenito jer mi se čini da se ta riječ danas previše upotrebljava. 

    Budi i ti svjestan da se sve više ljudi prikuplja na raznim forumima, ono što je nekad govoreno unutar četiri zida danas se može naći u bespućima interneta. Gledaš za sebe, komentiraš s ekipom, nasmiješ se komentarima na forumu i to je to. :) 

  • #10
    0 0

    postova:128
    mario1505 @ 8.8.2015. 21:38
    Slazem se 100% :)
  • #11
    1 0

    postova:256
    karter @ 15.8.2015. 14:06

    Nije sve crno bijelo, kao što ni prva sezona nije remek djelo tako ni ova nije apsolutno sranje, negledljiva kako amerikanci pričaju. Po meni za dvije razine slabija od prve ali i dalje je to solidna krimi drama. Kako bi valjda opravdao visoka očekivanja nakon prve sezone, napravio je izrazito ambiciozan nastavak i cijela sezona se ugušila u toj ambiciji. Previše likova koji nakon početka stoje na mjestu, skoro bez njihova ikakvog razvoja, dugi dijalozi koji služe samo za stvaranje tog mračnog tona a nikako ne doprinose razvoju radnje. Namjerno zamršen slučaj koji je na posljetku jednostavan te se počne raspetljavati tek u zadnjih epizodu i pol a do tada praktički sve stoji na mjestu te neki usiljeni akcijski obračuni kako bi se zainteresiralo gledateljstvo, tako da postoje veliki problemi sa dinamikom i razvojem radnjem tijekom epizoda. Unatoč tome drugi dio ove sezone nije bio loš, kraj malo naivan ali i očekivan. Mislim kako je na kraju gluma bila solidna iako je dosta likova isklišejizirano, ali vidi se da je to skoro A lista glumaca. Farrel po meni najbolji, mcadams dobra, čak je i vaughn prema kraju serije sjeo u ulogu, jedino je onaj mali ostao greška u castingu. Atmosfera i ton prijašnje sezone je održan, ali gomilanje likova te pokušaj baziranja dosta epizoda na njihovoj karakterizaciji, traumama, demonima po meni nije uspio. Nadam se napretku u idućoj sezoni, te da zaposle još par scenarista koji će malo pomoći više fokusirati priču, te kontrolirati tu  pretencioznost pizzolatta. 7/10.

  • #12
    0 1

    postova:1473
    buffalobill @ 16.8.2015. 11:39

    @karter - odlican komentar i primjerena ocjena filma
    koliko sam shvatio svaku epizodu je rezirao drugi reziser, da li je to razlog tim oscilacijama ?
    usput ,u prvoj sezoni mi je glup kraj,u stilu smrtonosnog oruzja..

  • #13
    1 0

    postova:1130
    mario @ 16.8.2015. 18:37

    Nekako mi se čini da se Pizolleto previše trudio uhvatiti tu čar prve sezone.

    Because my powers of influence are so meager in this sublunar world of ours, I try to limit the people I can disappoint. Kaže Ray u jednoj sceni.  Pa tko priča ovako?

    Nikako mi nije ravnomjerna sezona, mislim da bi bila uspješnija da se fokusirala samo na Ray i Franka. Ani i Woodrough nikud nas nisu odveli.

    Ipak, Nails je bio cool XD

  • #14
    0 0

    postova:216
    bureq @ 2.9.2022. 13:57

    Dobra serija ali slabija od prve sezone. Prva sezona je ipak imala nešto novo i drugačije.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala