Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Vitez Tame

1 2 3 4
  • #1
    4 1

    postova:1130
    mario @ 10.12.2008. 1:32

    Gledao ga nedavno i mogu reći da me oduševio, no, unatoč hvali koju Ledgerov Joker prima (definitivno mi je bolji od Nicholsona), meni je najdraži lik bio Two Face. Na Batmana sam se trebao malo naviknuti, valjda je prošlo puno vremena pa sam i zaboravio na iritirajući glas, ali sve u svemu film zaslužuje čistu peticu. I naravno jedan veliki plus, mlitavu Katie Holmes je zamijenila preslatka i izvrstna Maggie Gyllenhaal.

    Sad samo trebamo čekati treći dio i u međuvremenu pogađati villaine koji će nas tada zabavljati. Moj glas ide Riddleru i Baneu ^^

  • #2
    2 10

    postova:144
    imba @ 18.12.2008. 23:16

    novi betmeni su daleko od onih starih legendarnih.

     neki kažu da je Batman i Robin bio katastrofalan film, ali barem je imao atmosferu i gothamovski ugođaj, za razliku od ovog novog smeća koji se valjda fura na realnost. Ali realnost nikada ni nije bila za film o Batmanu. Prejadno mi je što u svakoj gradskoj sceni je preočito da se snima u nekom gradu današnjice što znači da je Gotham kao grad potpuno nestao.

    Glumci su katastrofa, osim Ledgera, a Bale je valjda najgora moguća alternativa za Batmana. Njegov batler također nikad nije bio gori. Žena za koju se svi bore je pravi gabor. Jokerova šminka uopće ne liči na onu iz stripa kakva bi trebala biti. Morgan Freeman je zapravo smiješan za svoju ulogu. Transformacija glavnog pozitivca u Two-facea je napravljena kompjuterski što je po meni daleko lošije od one šminke koju je Tommy Lee Jones imao.  

    a apsolutno najsmješniji dio filma je ona scena sa dva broda....  ako su svi kriminalci tako dobri, njima zapravo uopće ne treba Batman.

    Sve u svemu, katastrofa film, isto kao i Spidermanove filmske adaptacije. 

  • #3
    4 3

    postova:6
    iceman @ 4.2.2009. 23:47
    Nolan je išao na "realniju" ekranizaciju Batmana u odnosu na Burtona čija dva filma predstavljaju klasičnog stripovskog junaka a Schumaherove filmove o Batmanu ne treba ni spominjati,očajni su.Vitez tame je po meni za nijansu slabiji od prvog dijela ali prilično uvjerljiv onoliko koliko filmovi ovog žanra to mogu biti.Ne sviđa mi se samo Činjenica da negativici ostaju redovno živi ali to se moralo uraditi iz komercijalnih razloga,da bi film mogla gledati i mlađa publika.Bale je standardno dobar,koliko mu to uloga dopušta a Ledger je sjajan i zaslužio je oskara.Djevojka u filmu je očajnog izgleda i to je jedina mrlja što se tiče glumačke postave.Fanovi Batmana mogu biti zadovoljni ovim filmom i sa nestrpljenjem očekivati nastavak.
  • #4
    0 2

    postova:494
    beno @ 30.7.2009. 9:57
    Konacno da sam i j a pogledao. Nesto je bolji od Batman Begins,ali nije bas za #7 top 250 na IMDB-u. Heath Ledger je zbilja fenomenalno obavio posao. Neprepoznatljiv je i zastrasujuce uvjerljiv -- 7,5/10
  • #5
    1 10

    postova:711
    gordan @ 7.8.2009. 20:07

    Malo kasnim, ali natjerao sam se pogledati film. I bilo mi žao. Svaka čast Heathu Ledgeru, koji je imao sreću odglumiti jedini zanimljiv lik u tom "filmu".

    Likovi su dosadni, priča je razvučena (odrezao bi barem 1h). Atmosfera - nula bodova. Sve u svemu prejadno.

    I ne slažem se s kritičarem, ni malo. Michael Caine, Gary Oldman, Morgan Freeman su upravo tu samo i jedino da bi prikrili slabosti ovog nedjela, a upravo će gledatelji koje oduševljavaju filmska vožnja novim Batmobilom i Battriciklom dobiti ono što su očekivali. Zrelija publika će odustati na pola filma. Ako uopće i posegne za ovim nedjelom u videoteci.

  • #6
    4 0

    postova:7
    animal_mother @ 30.10.2010. 16:54
    Pogledao sam film u kinu čim je izašao i ponovo jučer na DVD-u.Potpuno se ne slažem s ovim gore postom(znam da ima cirka godina dana da je napisan,ali svejedno),film je korak do savršenstva,jednostavno nevjerojatan u svakom pogledu.Nije klasični Batman,puno je bolji,a ja sam odrastao uz stare Batmanove filmove i danas ih rado pogledam,ali ne mogu se mjeriti s ovim.Dark Knight ima uvjerljivu i zanimljivu priču,savršeno pogođene glumce,nevjerojatnu mračnu atmosferu,genijalan scenarij i mnogo više.Ljudi koji kažu da je dosadan očito su više za jednostavne akciće kao što su to bili Batman Forever i Batman and Robin.Ukratko ovo je najbolji Batmanov film i jedan od boljih filmova općenito.Definitivna preporuka!
  • #7
    6 0

    postova:161
    ed_hunter @ 14.2.2011. 0:53
    sjećam se kada sam prvi puta pogledao ovaj film. ostao sam bez riječi da ga opišem. dinamika, tematika, tragedija, slojevitost priče. razumijem ljude koji praktički pljuju Viteza Tame i upravo ove stavke koje navodim smatraju minusima. srećom, ovaj film nije namjenjen njima. naravno da je ovo tek Nolanova vizija Batmana, nije prvi niti posljednji koji će raditi film o jednom od najpopularnijih strip-junaka. ono što mnogi često zaboravljaju da se radi o nastavku, i to nastavku koji je bio korak, ako ne i dva koraka u pravom smijeru. nemoguće je izbjegavati usporedbe, ali kvalitativno ne zaostaje za (stilistički gledano) posve drukčijim Burtonovim filmovima. taj stripovski šarm koji su mnogi voljeli uspješno kompenzira težnjom realizmu i psihološki gledano prožetijim likovima. čini li ga to modernijim? vjerojatno. čini li ga to boljim? ne nužno, ali to je oduvijek i bilo pitanje ukusa. ja ću mu se definitivno rado vraćati i nakon dvadesetog, tridesetog gledanja.
  • #8
    3 0

    postova:2527
    bearfoot @ 15.2.2011. 15:42
    ma ljudi, pa to je BATMAN, jedini superheroj bez super moći, svaka filmska adaptacija je dobra, manje ili više uspješna...
  • #9
    1 0

    postova:26
    potlim23 @ 8.1.2012. 20:43
    bearfoot @ 15.2.2011. 15:42ma ljudi, pa to je BATMAN, jedini superheroj bez super moći, svaka filmska adaptacija je dobra, manje ili više uspješna...

    Nije jedini, IRON MAN je drugi. Wink

  • #10
    0 3

    postova:377
    gestapo @ 8.1.2012. 21:18
    Ma prvi i drugi dio su bog i batina sve ostalo li-la!
  • #11
    6 0

    postova:311
    auran @ 25.1.2012. 22:16

    Što se tiče složenosti priče, dinamičnosti radnje, glume, režije, psihološke karakterizacije, napetosti, atmosfere i akcije, Vitez tame je definitivno najbolji, najmračniji i najrealističniji film o Batmanu i ujedno vrhunac sage o ovom stripovskom junaku! Moćan film bez mane sa zaista zastrašujućim Jokerom (Heath Ledger) koji je nadmašio onog Nicholsonovog iz originalnog Burtonovog filma snimljenog daleke 1989.g.! Svaka čast Michaelu Keatonu, ali Christian Bale je, bar za mene, savršen Batman!

    Odlične su uloge ostvarili i svi ostali glumci počevši od Michaela Cainea i Garyja Oldmana, koji su dobili malo više prostora u radnji za razliku od prethodnika, pa do Morgana Freemana i Magie Gyllenhaal koja je kao ambiciozna odvjetnica mnogo uvjerljivija od Katie Holmes, a pritom se i skladno uklopila u ljubavni trokut ostvarivši balans sa svoje dvoje kolega. No posebno bih izdvojio Aarona Eckharta koji se etablirao kao sporedni glumac savršenog osjećaja za ritam i međuigru nanizavši niz fenomenalnih uloga u raznim filmovima, a u ovome dostojno parirao Christianu Baleu! Njegov lik uspješnog i samodopadnog tužitelja što se bez maske u sudnici svakodnevno bori protiv najokorjelijih kriminalaca Gothama, jednostavno zrači svojom pojavom i plijeni pozornost u svakom kadru. Energičnost njegovoga lika svojevrsni je kontrapunkt Bruceu Wayneu, jer predstavlja ono što potonji nikada neće biti. Dok je Batman heroj noći koji svoj identitet krije pod maskom, Harvey Dent je junak dana kojem nije potreban alter ego ili maska iza koje bi se krio. On je upravo ono što Bruce Wayne pred svijetom ne može biti i kao takav je ravnopravan takmac s Bruceom Wayneom za naklonost i ruku lijepe Rachel. 

    Zanimljiva je poveznica uspostavljena i između Jokera i Batmana. I jedan i drugi obilježeni su traumama iz djetinjstva koje su odredile njihove životne puteve, ali i uvjetovale njihove poglede na svijet. Na neki način Joker predstavlja ono što je i Bruce Wayne mogao postati da je u mladosti nakon smrti roditelja krenuo putem osvete od koje ga je spasila sama slučajnost i tako njegov poriv za pravdom usmjerila ka činjenju dobra za druge kako bi pobjegao od sebe, grižnje savjesti zbog smrti roditelja i straha. Upravo njegovo ovladavanje strahom i krivnjom omogućilo mu je da na svijet gleda pozitivno, posvetivši se humanosti i obrani nevinih, dok je Joker krenuo suprotnim putem, putem destrukcije i obračunavanja s cijelim svijetom. Mislim da je upravo to ono što povezuje ta dva lika, ali ih u isto vrijeme i udaljava jednog od drugog. Na neki način oni su dva pola istoga, dualnost, pozitivno i negativno, konstruktivno i destruktivno. U tome je ta privlačnost Batmana, jer je simbol borbe između dobra i zla u svima nama, ono jungovsko arhetipsko, podsvjesno!      

  • #12
    4 1

    postova:23
    prometej @ 25.3.2012. 19:56
    ma fenomenalno!2 sata nezaustavljive akcije!
  • #13
    8 6

    postova:416
    taurus @ 21.1.2013. 22:20

    Nazvati ovo ostvarenje najboljim strip filmom predstavlja minimaliziranje svih njegovih fantastičnih parametara te s pravom mogu reći da je The Dark Knight jedan od najboljih filmova svih vremena.Stavljanje u koš sa ostalim strip-baziranim filmovima jednostavno ne stoji jer u većem dijelu ovo remek djelo nalikuje na triler sa dosta elemenata drame.Nolan je u ovome ostvarenju zaista prikazao svu kompleksnost Batmanove mitologije,sve poruke i moralne dileme kroz koje prolaze glavni likovi uz odlične dijaloge i fantastične akcione sekvence.Odlične izvedbe čitave postave a posebno se mora izdvojiti Heat Ledger čija izvedba Jokera ostaje trajno upamćena kao jedna od najboljih u historiji filma i kao takva je nagrađena i nagradom Oscar.Red naspram kaosa,moralnost nasuprot animalnim karakteristikama koje posjeduje svaki pojedinac,gubitak voljene osobe,sve te "teške" moralne dileme i emotivna stanja Nolan fantastično nadopunjuje izvanrednim akcionim prizorima gdje posebno moramo izdvojiti duel Batman-a i Jocker-a na ulicama Gotham-a.Koliko god ta scena bila impresivna Nolan demonstrira i sposobnost prikazivanja jednostavnijih scena ispunjenih tenzijom u kojima publika može osjetiti sve ono što i likovi (sjajan verbalni duel glavnih antagonista).Dark Knight je bez sumnje ostvarenje koje prevazilazi okvire svog izvornog materijala (i ruši predrasude vezane za filmove bazirane na grafičkim novelama) i u njemu mogu uživati svi istinski ljubitelji sedme umjetnosti.

  • #14
    1 1

    postova:47
    nitko0 @ 22.6.2013. 16:04
    ovo je najbolji batmanov film,a ovaj novi nevalja
  • #15
    3 1

    postova:9
    samo nikola @ 6.9.2013. 10:21

    jedan od najboljih djelova batmana,bolji je od ovog 2012 koji je izašo,traba se istaknuti da i glumi ,LEDGER JE FENOMENALNO ODGLUMIO JOKERA ,A ŠTO JE NAJGORE,RASTUŽILA NAS JE NJEGOVA PRERANA SMRT.

1 2 3 4
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala