Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Sigurna kuća

1
  • #1
    1 1

    postova:48
    oldschool @ 20.2.2012. 22:35

    U silnoj navali CGI , 3D i ostalih čuda tehnologije koje se koriste danas u filmovima pravo je osvježenje vidjeti film sniman na dobar stari način - redatelj, kamera, glumci... Ovaj uradak je osrednji akcijski film sa glumačkom megazvijezdom Denzelom Washingtonom koji kao i uvijek jednostavno briljira i svojom pojavom i glumom postaje centar ovog filma. Sve što se događa gravitira oko njegove fantastične glume... Kao veliki fan Denzela nemogu reči da sam vidio dvije njegove uloge sa istim "štihom". Svaka njegova nova uloga je sasvim drugo Denzelovo lice, sasvim nova, dotada neviđena interpretacija. Isto je i ovdje, nova uloga, novi Denzel...

    Radnja je klasična špijunska igra gdje nekoliko strana želi istu stvar, u ovom slučaju prljave informacije o korupciji u tajnim službama nekoliko zemalja koje se nalaze u rukama prekaljenog veterana Tobina Frosta ( Washington ) koji ih želi prodati. Ryan Reynolds u filmu glumi rookija Matta Westona ( u našem vojnom žargonu - guštera ) koji uslijed monotonije i svojeg manjka iskustva na terenu dolazi u situaciju koja je jednostavno previše za njega u svakom smislu... Po neznam koji puta vidimo mladog, neiskusnog čovjeka kako prerasta naizgled nesavladivu situaciju i uzme stvar u svoje ruke... Reynolds je kao i u večini svojih uloga poprilično mlak i neuvjerljiv, što se nemože reči za ostatak ekipe koji je više nego odličan - Sam Shepard, Vera Farmiga, Brendan Gleeson, Robert Patrick.

    Pozitivno je što je radnja smještena negdje drugdje a ne u Americi, prekrasnom Cape Townu. U zadnje vrijeme popularan je trend korištenja drugih jezika i drugih zemalja i gradova, jer Amerika i amerikanci su postali poprilično dosadni... ( sjetimo se samo sprdačine kako vanzemaljci i superheroji posječuju i obitavaju isključivo Ameriku ).

    Slaba strana filma je pomalo proziran scenarij i nespretno "skakanje" u filmu iz scene u scenu poprilično dinamično i nedorečeno. Možda da su preuzeli model iz Bourn franšize bilo bi sve skupa bolje, jer u filmovima o Jasonu Bournu imamo prilike svjedočiti savršenoj dinamici radnje kroz čitav film - nikada previše, nikada premalo.

    Sve u svemu ok film, međutim ništa posebno, ništa što ćemo pamtiti osim još jedne izvrsne uloge Denzela Washingtona koji jednostavno šarmira lakoćom glume.

    Sigurna kuća - 5/10

  • #2
    2 3

    postova:405
    karakteran @ 25.5.2012. 9:52

    manje više složio bih se sa postom iznad, da ne ponavljam već izrečeno sažeo bih svoje dojmove u jednu rečenicu: očekivao sam puno više, ali je film što je više odmicao sve je više tonuo u prosječnost.

  • #3
    1 0

    postova:377
    gestapo @ 2.9.2012. 21:44

    osrednji triler pun akcije...ocekival sam malo vise od samoga filma tj zavrzlame ali vise manje sve mi je bilo jasno unutar pocetnih 15min filma,solidan film sa prvoklasnim glumcima...5/10

  • #4
    1 0

    postova:416
    taurus @ 5.8.2013. 7:51

    Jedino što vrijedi u ovom filmu je još jedna u nizu vrhunskih izvedbi D.Washingtona,ostalo je ispod prosjeka a ono što totalno ubija želju za gledanjem jeste prekomjerna i nepotrebna upotreba shaky cam načina snimanja.Jedva prolazna ocjena samo zbog Denzela.

  • #5
    0 0

    postova:237
    pisatel @ 28.3.2016. 14:57

    Da Denzel nosi cijeli film sa ovdje jednom od jačih uloga u zadnje vrijeme, sa druge strane trzava kamera kojom kao da rukuje narkić sa poremećajem koncentracije ponekom čovjeku može uzrokovati mučninu...

    Trzavost u neku ruku želi zbaciti koncentraciju sa nekih detalja i nedosljednosti u filmu pošto se samo baca jedna akcijska scena za drugom da više gledatelj ni ne zna gdje se točno u prostoru glavni junaci nalaze iako samo trče recimo po nekom ravnom platou...

    Svejedno ima dosta materijala da se film ocijeni i na temelju priče kao ne baš prerazrađenim.

    [spoiler]

    Od standardne hvale iskusnog agenta koji ne može početniku slomiti vrat pa do toga da taj potpuni početnik kasnije sam vezanim rukama razbija sve oko sebe, ta trenutačna i neobjašnjiva transformacija potpunog autsajdera u nevjerojatnog junaka (koja je naravno jasna od početka filma) je podjednako neobjašnjiva opsesija u američkim filmovima, gdje se stalno stavlja naglasak na takve priče.

    Da li mi netko može objasniti zašto zlikovci (nakon što su se neobjašnjivo praktički teleportirali odmah iza naših junaka) usred divlje potjere velikim brzinama i razbijenim autima kroz grad te nakon ispaljenog rafala iz strojnice mijenjaju pristup i u divljačkoj potjeri 100km/h tip odluči stavljati prigušivač na pištolj??

    [/spoiler]

  • #6
    1 1

    postova:104
    filmofil2004 @ 28.3.2016. 18:51

    "Da li mi netko može objasniti zašto zlikovci usred divlje potjere velikim brzinama i razbijenim autima kroz grad te nakon ispaljenog rafala iz strojnice mijenjaju pristup i u divljačkoj potjeri 100km/h tip odluči stavljati prigušivač na pištolj?? 

    hahahahahahaha i ja sam se to isto sinoć pitao

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala