Pandorum

1
    0 0

gpopovi3 @ 8.12.2009. 16:29
    Film je samo neuspjeli pokušaj dočaravanja atmosfere Alien-a, nespretno režiran uz poprilično živahnu kameru. Glumci su odabrani po principu "za šaku dolara" a Randy Quaid bi trebao pripaziti na odabir uloga, ako ne želi da mu se sroza reputacija. Uglavnom, film je tek gledljiv, nikako zabavan, a nadasve nemaštovit.
    0 0

senilno_magare @ 15.1.2010. 16:42

Hmmm... ne znam baš. Ne bih atmosferu ovog filma uspoređivao s onom u Alienu, jer mi se to ne čini smislenim. SPOILER*** Samo porijeklo Aliena nasuprot porijeklu onih stvorova koji su zapravo ljudi; neočekivane komplikacije s enzimom u prehrani koji ih je umjesto za život na planetu Tanisu izobličio kako bi se priviknuli za život na svemirskome brodu; način na koji su opisali i sam pandorum - poremećaj kojem je okidač snažna emotivna reakcija, a koji se manifestira zanemarivanjem "moralnih okova čovječanstva" - u njihovom slučaju ta spoznaja je bila kada su saznali da Zemlje više nema; i uz to Dennis Quaid (ne Randy Quaid, kako si ti rekao - jer je to sasvim drugi glumac - pripazi Laughing) koji je odlučio igrati se Boga i manipulirati ostatkom posade dok mu ne dosadi, a onda otići u hiber-san i prepustiti ih da žderu jedni druge dok ih enzim kroz 900 godina nepovratno mijenja u neke cyber-beštije. Na kraju filma dolazi do pada ludog samoprozvanog boga, bijega od tame i smrti, te izlazak na svjetlo - malo previše otrcanih vjerskih paralela za mene, al' ajde neka. Sve u svemu, kako zadnja rečenica filma kaže "Planet Tanis, populacija ta i ta, godina prva." - nov početak za ljudsku rasu ***SPOILER. Zato sam na početku i rekao da mi nije baš jasna usporedba s Alienom (osim nekolicine scena potjere).

0 0

zac @ 17.2.2010. 19:22
    Gledljivo, tko voli sf.
    0 0

koktelici @ 1.4.2010. 12:12

Jedina sličnost sa Alienom je činjenica da su na svemirskom brodu i bore se protiv 'neljudskih' bića. Kod Aliena odmah znaš o čemu se radi dok ovdje oni otkrivaju što se zapravo događa pa možemo reći da je ovo SF triler.Kraj je odličan.

Ako ikom išta znači ovo i Moon su jedina dva SF-a iz '09 koja se isplati pogledat.

0 0

senilno_magare @ 1.4.2010. 12:29

Ako ikom išta znači ovo i Moon su jedina dva SF-a iz '09 koja se isplati pogledat.

koktelici

Ima ih još, al' da ne nabrajam sada. Preporučujem ti District 9.
    0 0

jua @ 1.4.2010. 20:39

uuuuuu district 9

like it 'lot 

0 0

koktelici @ 2.4.2010. 20:31

da zaboravio sam district 9, slažem se.

0 0

jua @ 20.3.2011. 15:49

E da, primjetih da nisam dala neki 'pametni' komentar na ovaj film, pa reko ajde sad.....

Fim me je ugodno iznenadio.....atmosfera filma mi je bila super, fora likovi...sve 5....

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)

Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2012 Moj TV Portal d.o.o. Moj TV - TV Program za 200+ kanala