Forum

Nemilosrdni gadovi Tema

1

Inglourious Basterds

drama ratni
SAD, 2009

Režija: Quentin Tarantino
Scenarij: Quentin Tarantino
Uloge: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth, Diane Kruger, Til Schweiger

Naša ocjena

Prosječna ocjena članova

Moja ocjena

Eto, nisam znala što očekivati od filma, učinio mi se malo dosadan i glup, ali mogla sam pretpostaviti da Tarantino ne gubi svoje vrijeme snimajući dosadne filmove. Suptilan humor se izmjenjuje sa jednostavnijim štosovima. Vrijedi pogledati.
bozolibozoli
Registrirani korisnik

Broj postova: 519

Pogledao Inglourious Basterdse - nisam odusevljen, ali je definitivno najozbiljniji Tarantinov film; definitivno bezrazlozno predug - 6,4/10

Jel netko moze prepricat ovaj film?? Ima toliko besmislenih scena i likova, toliko nepotrebno predugih  kadrova, tako tanku radnju da ja ne bih mogao prepricat u dvije recenice nekome radnju. Kao sto sam rekao, nisam odusevljen, ali je daleko od loseg filma.

P.S. Mike Myers i Samuel L. Jackson?!?!?

BenoBeno
Registrirani korisnik

Broj postova: 510

ovo moran pogledat
wantedwanted
Registrirani korisnik

Broj postova: 21

Film nije nešto što sam očekivala, ima dobrih scena, efekata, kostimografija je u redu ali ne mogu definirati film :(
ana20ana20
Registrirani korisnik

Broj postova: 19

meni se baš sviđa film... prepoznatljiv tarantinov stil: bolesno dobri dijalozi, ponovno odličan izbor glazbe, povremeni elementi humora.... radnja filma jest malo previše razvučena, al jbg tarantino je tarantino, valjda je tako moralo biti :))
fox89fox89
Registrirani korisnik

Broj postova: 434

Ja sam uživao gledajući ovaj film, onaj poligot, lovac na židove je fenomenalan lik, istina, k kraju se gubi njegova mističnost, ali ajde. Jedino mi je žal kaj ona scena u baru ne traje malo duže i da na kraju štiglic pogine. Baš su mi fora ti njemački glumci!

Preporuka!

sever69sever69
Registrirani korisnik

Broj postova: 295

I ja sam vrlo zadovoljna filmom. Tarantinovim fanovima se ne treba objašnjavati  što mi se sviđa a onima koji imaju drugačiji ukus isto e suvišno govoriti zašto mi se sviđa..Sviđa mi se sve: od režije, scenarija , same ideje, glume, likova, a glazba samo pridonosi tome uživanju ..
LuminataLuminata
Registrirani korisnik

Broj postova: 1

Ja sam uživao gledajući ovaj film, onaj poligot, lovac na židove je fenomenalan lik, istina, k kraju se gubi njegova mističnost, ali ajde. Jedino mi je žal kaj ona scena u baru ne traje malo duže i da na kraju štiglic pogine. Baš su mi fora ti njemački glumci!

Preporuka!

sever69

***SPOILER*** Ma joooj Laughing Hans Landa mi je ostao u pamćenju kao najdraži lik. Pratim film i pitam se:"Pa jebo te, koliko jebenih jezika ovaj jebeni Nazi zna?" i svaka rečenica mu je precizno odmjerena, inteligentna...

...još ona neprocjenjiva scena s talijanskim jezikom na otvaranju premijere filma u predvorju - riječima S. L. Jackson-a:"Scene Royal!".

...a u pravu si i za Stiglitza (Til Schweiger ga je izvanredno odglumio - psycho style all the way Laughing). Svaki put u pozadini ona dva akorda na električnoj i njegov manijakalni pogled. ***SPOILER***

senilno_magaresenilno_magare
Registrirani korisnik

Broj postova: 742

film je nadmašio sva moja očekivanja,Nemilosrdni gadovi,definitivno No.1 Film 2009 godine,dobio oskara za najbolju sporednu ulogu,Christoph Waltz,koji igra ulogu šarmantnog i okrutnog esesovca. Njegov Hans Landa je lik za kojeg Tarantino kaže da je 'možda i najbolji lik kojeg je stvorio', a Waltz ga igra s toliko užitka da je uspio fascinirati i one koji mrze film.,obavezno pogledajte
maestroxxxmaestroxxx
Registrirani korisnik

Broj postova: 129

C. Waltz je stvarno nezaboravan...koju napetost taj lik stvori to je nevjerojatno. Doslovce sve scene s njim sam odgledala ukipljena. 
entinaentina
Registrirani korisnik

Broj postova: 145

svaki prizor sa Waltz-om mogao bi biti samostalni kratki film...ima sve potrebne elemente...stanka nakon uvodnog prizora bila je i više nego potrebna, da je i dulja ne bi smetalo, da se čovjek oporavi, da zatvori usta i počne disati...scena u kojoj Hans vadi svoju grotesknu lulu...savršeno...smijeh i suze...

bearfootbearfoot
Registrirani korisnik

Broj postova: 826

Nemilosrdni gadovi
1