Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Osvetnici 2: Vladavina Ultrona

1
  • #1
    7 1

    postova:507
    pandaboy @ 3.5.2015. 1:19

    Kada se pred 3 godine pojavio prvi dio Avengersa, bio sam iznenađen koliko je uspješno taj zapravo plitki ali zabavan film žonglirao svim likovima. Sad kada je pak stigao nastavak sa dodatnim teretom likova, to žongliranje izgleda manje spretno.
    Ukratko, Ultron je zanimljiv u početku no nije badass kakav se činio kao u traileru. Lik Quicksilvera je u potpunosti izmjenjen u usporedbi s onim u X-men filmu i likovi 'blizanaca' općenito nisu baš razrađeni, kao i Vision (koji mi je bio iznenađenje uopće pojavom u filmu). 
    Akcija je i dalje apsurdna i zabavna kao u prvom filmu, no ima je čak i previše, a pred kraj filma postaje dosadna i monotona uz ponavljanje jedne te iste formule.

    Sve u svemu, film je manje-više isti kao i njegov prethodnik. Tko je volio prvi, vjerojatno će očekivati više od ovog ali biti zadovoljan i ovim za nijansu slabijim nastavkom. Tko nije volio ili mrzio prethodni film, ovaj sigurno neće promijeniti to mišljenje. 

  • #2
    6 2

    postova:416
    taurus @ 7.5.2015. 19:47

    „Avengers :Age of Ultron“ je rezultat,striktno i bez devijacija,sprovedene Marvelove (gotovo pa standardne) formule:prost zaplet „kamuflirati“ sa dosta akcije uz kratke komične predahe svakih 10-ak minuta i konstantno uvođenje novih likova u igru.Istini za volju,niko od ovoga tipa filmova ni ne očekuje neku kompleksnost u radnji ali ipak prisjećajući se ugodnog prošlogodišnjeg iznenađenja u vidu „Winter Soldiera“ očekivao sam mrvicu više od „zli robot teži uništiti čovječanstvo“zapleta.

    Što se tiče akcionih sekvenci,najbolju smo dobili na samom početku filma kada vidimo sve članove tima na djelu,njihovu besprijekornu „uigranost“ na „terenu“i brutalnu efikasnost u eliminiranju protivnika.Dosta akcije nakon toga,kako reče i Panda,postaje repetitivno,zamorno (sa iznimkom vrlo zabavnog duela između Hulka i Ironmana) a u nekim slučajevima je i snimljena tako da se ne može najbolje vidjeti šta se dešava te su u tom pogledu i Cap 2 i prvi Avengersi superiorniji filmovi.Humora ponovno ima dosta i već se  pomalo čini da je to neka vrsta studijske direktive režiserima,da moraju imati dosta komičnih dijaloga jer je to sada već Marvelov zaštitni znak.Neke od tih komičnih scena su zaista na mjestu i djeluju kao dobrodošao predah od intenzivne akcije i razaranja dok opet druge znaju doći u trenucima kada djeluju kontraproduktivno u smislu da podrivaju tenziju koja se trebala postići određenim prizorom.

     Kada je riječ o likovima,Whedon je ponovno dobro rasporedio „minutažu“,svi su dobili svojih „5 minuta“ da se iskažu a pažnja je ovoga puta ipak više usmjerena ka Hawkeyeu i Udovici te nam je pružena određena pozadina tj. kontekst za njihove likove što je,vjerovatno,posljedica činjenice da njihovi samostalni filmovi (još uvjek) nisu u planu i stoga je bila nužnost dati bilo kakvu dubinu tim,do ovoga filma,vrlo površno prikazanim junacima.Također se slažem sa prethodnim komentarom u pogledu negativca,koji je mnogo bolje izgledao u traileru dok smo u filmu dobili gotovo pa generičnog zlikovca koji je poslužio kao„potrošna“ roba u isčekivanju Thanosa tj.njegove pojave u „Infinity Waru“.

     Na kraju se može reći da je film,uprkos određenim nedostacima,zabavan za gledat,kao uostalom i većina Marvelovih ostvarenja jer kreće se od pretpostavke da publika u njemu prvenstveno želi vidjeti Avengerse na djelu a ta stavka je,u potpunosti,zadovoljena s obzirom na obilje već spomenutih akcionih prizora.

  • #3
    2 11

    postova:258
    alexije @ 11.5.2015. 19:12

    Film je smeče tek takvo, žao mi je onih 25 kuna što sam dao za kino kartu, bolje bi bilo da sam tim parama kupio cigarete. Potrošeno i jadno, RDJ je spreman za penziju. Ovo sranje je na paraleli sa bay transformers trilogijom. 1/10

    to sam ja znao i bez da sam išao u kino. drago mi je da ovdje ima i netko pametan. drugi put pitaj  Plazi jezik

  • #4
    1 2

    postova:2527
    bearfoot @ 25.8.2015. 9:53

    tehnički gledajući film je svakako epski i uprkos tome što je vrhunski tehnički dojam postao žanrovski standard još uvijek me zadivi kako sve izgleda realistično...i to bi bilo sve pozitivno što se mene tiče...ništa posebno novo nismo vidjeli u ovom filmu...recikliranje recikliranih borbi i tučnjava i poigravanje moćima starih i novih superheroja, robota i kreatura postaje već zamorno i pomalo dosadno i besmisao besmisla tog "svemira" postaje sve besmisleniji i polako prevladava nad atraktivnošću samih likova i događaja...

  • #5
    1 2

    postova:542
    leon123 @ 14.5.2018. 13:41
    Losiji nastavak od prvog,a ultra losiji od treceg.Tipican Marvelov film.Post credit scena s Thanosom je bila izvanredna. 9.1/10
  • #6
    0 2

    postova:542
    leon123 @ 17.7.2018. 23:50
    U svakom slucaju vrlo dobar film iako sam mislio da ce Ultron biti vise badass. 9.1/10
  • #7
    1 1

    postova:29
    lukas_filmas @ 23.8.2018. 19:33
    Lošiji od prvog Ovdje je previše likova i gubi se čar prvoga,humor postaje isforsiran na trenutke ali ipak film nije loš ima dobrih scena glumci dobro glume a ultron mi je super zlikovac (mislio sam da će biti više badass) Ocjena 7/10
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala